Eerste elftal

Cerny heeft stijgende lijn te pakken: "Hij komt terug op zijn oude niveau"

Cerny heeft stijgende lijn te pakken: "Hij komt terug op zijn oude niveau"

Václav Cerny speelde zondag tegen FC Utrecht een fantastische wedstrijd. De rechtsbuiten van FC Twente maakte de 1-0 en had een paar goede acties in huis. Een van deze acties leidde zelfs nog bijna tot zijn tweede goal van de middag. Waar Cerny het seizoen nog kwakkelend begon, komt hij er steeds beter in.

"Cerny heeft wel weer de dreiging en komt terug op zijn oude niveau. Tegen Ajax had hij de pech dat de bal tegen de paal ging", vertelt Jan van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. Ook clubwatcher Tijmen van Wissing ziet een stijgende lijn bij Cerny. "Tegen Ajax opende hij goed, maar viel hij heel ver weg. Tegen FC Utrecht had hij een constant hoog niveau."

Van Staa is enthousiast over Cerny. "In de diepte en in de combinatie met Brenet was hij sterk. Met Brenet is hij ook een vast duo aan die zijkant." Van Wissing heeft medelijden met Nick Viergever, die als linksback tegenover Cerny stond. "Wat zal die zich beroerd hebben gevoeld", besluit de clubwatcher van FC Twente.

Cerny, die in de zomer van 2021 voor één miljoen euro overgenomen werd door FC Twente van FC Utrecht, werd door de supporters uitgeroepen tot Man of the Match. De aanvaller heeft nu vijf doelpunten en twee assists in vijftien competitieduels. De Tsjech heeft nog een contract tot aankomende zomer in Enschede. FC Twente heeft wel de optie op dit contract met twee jaar te verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties