Eerste elftal

Cerny neemt voorbeeld aan Real-ster Vinicius: "Kijk hoe buitenspelers het daar doen"

Cerny neemt voorbeeld aan Real-ster Vinicius: "Kijk hoe buitenspelers het daar doen"

Václav Cerny was zaterdagavond wederom een van de hoofdrolspelers bij FC Twente. Voor de tweede wedstrijd op rij was hij goed voor een goal en een assist. De Tsjech heeft er dit seizoen inmiddels al acht in liggen en heeft ook nog eens vijf assists gegeven. Na de wedstrijd tegen Fortuna stond hij ESPN te woord.

Cerny maakte de 0-1. "Dat was een belangrijke goal", vertelt hij. "Ik kreeg de bal van Ramiz Zerrouki. Het werd Joshua Brenet vrijspelen of zelf gaan. Ik heb het zo opgelost en het gaatje gevonden. Prima goal. Op een gegeven moment kwam ik er door. Ik zag geen optie om de bal terug te leggen en ging wachten tot de centrale verdediger een stap maakte. Ik heb het gaatje gevonden."

Interviewer Christian Willaert doet de goal wel heel erg denken aan wereldster Vinicius Jr. van Real Madrid. Hij vraagt aan Cerny of hij weleens naar de Braziliaanse flankenflitser kijkt. "Ja, zeker, elke week", antwoordt Cerny. "Ik kijk heel veel voetbal. Ik kijk naar de topploegen en hoe buitenspelers het daar doen. Dat doen alle buitenspelers in Nederland, denk ik."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties