Eerste elftal

Cerny reageert uitstekend op kritiek: "Dat is het belangrijkste, dit wil ik vasthouden"

Cerny reageert uitstekend op kritiek: "Dat is het belangrijkste, dit wil ik vasthouden"

Twee weken geleden tegen PSV werd Václav Cerny na een uur gewisseld. Hij speelde geen goede wedstrijd en kreeg wat kritiek van zowel de buitenwacht als trainer Ron Jans. De Tsjechische rechtsbuiten heeft daarop uitstekend geantwoord. Zowel tegen sc Heerenveen als tegen Fortuna Sittard was hij goed voor een goal en een assist. Hij is de eerste speler die dit in twee opeenvolgende wedstrijden weet te presteren sinds Dusan Tadic in 2013.

"Van mij mag er kritiek zijn", zegt Cerny in gesprek met RTV Oost. "Dat is allemaal prima. Ik heb mezelf bewezen dat ik er tegen kan. Soms heb ik mijn eigen mening over de kritiek, maar dat is allemaal niet relevant. Ik neem het graag aan en leer ervan. Wat ik kan doen, is de volgende wedstrijd reageren. Dat heb ik de laatste twee wedstrijden zeker gedaan. Ik wil dit heel graag vasthouden."

Wat bedoelt Cerny met dat hij een eigen mening heeft over de kritiek? "Dat is allemaal niet belangrijk, het is niet belangrijk of ik het ermee eens was. Ik krijg het ook te horen. Het is niet erg, het belangrijkste is hoe je als persoon reageert en ook als team. Dat hebben we tegen Heerenveen goed gedaan, alleen zonder resultaat. Nu hebben we wel een resultaat. Dat is wat telt, de rest is allemaal niet belangrijk", aldus de 25-jarige rechtsbuiten.

Na de wedstrijd had Cerny een grote glimlach op zijn gezicht. "Dat was afgelopen week iets minder, omdat je het resultaat die je verdiend niet hebt behaald. We mogen, ik persoonlijk ook, terugkijken op een mooie wedstrijd. Persoonlijk wil ik dit heel graag vasthouden", besluit Cerny.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties