Eerste elftal

Cerny ziet FC Twente absolute top van eredivisie bereiken: 'Club is groot genoeg'

Cerny ziet FC Twente absolute top van eredivisie bereiken: 'Club is groot genoeg'

FC Twente is dit seizoen vijfde geworden in de eredivisie. Een prima prestatie van de Tukkers, maar er had nog veel meer ingezeten. De ploeg liet het dit seizoen liggen in de uitwedstrijden. Als FC Twente buitens huis wat scherper was geweest, had het meekunnen doen in de top drie met Ajax en PSV.

Ook Václav Cerny ziet dat er wat meer in had gezeten. "Ik denk dat we dit jaar nog hoger hadden kunnen eindigen. Ajax en PSV hadden een druk programma en bepaalde problemen", vertelt de rechtsbuiten in gesprek met het Tsjechische Gól.cz. "Dit seizoen hadden we mee kunnen doen met de top drie. We verloren aan hen niet veel punten, maar als we de kans kregen om ze in te halen, slaagden we er niet in om een aantal uitwedstrijden te winnen. Dat is enorm jammer."

Cerny denkt echter dat FC Twente zich in de toekomst alsnog kan mengen met Ajax, PSV en Feyenoord. "Met de grootte van de club is het duidelijk mogelijk om de absolute top van de eredivisie te bereiken. Het zal veel afhangen van de kwaliteit van het elftal. De randvoorwaarden zijn aanwezig", besluit de 25-jarige aanvaller.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties