Eerste elftal

'Chaos, onrust en angst' bij bevriend Schalke 04: Club strijdt tegen faillissement

'Chaos, onrust en angst' bij bevriend Schalke 04: Club strijdt tegen faillissement

De toekomst van het bevriende Schalke 04 hangt aan een zijden draadje. Zowel sportief als financieel gezien gaat het niet goed met de Königsblauen. De ploeg strijdt tegen degradatie uit de 2. Bundesliga en de club heeft een schuld van maar liefst 168 miljoen euro opgebouwd. Bij degradatie dreigt de club haar licentie te verliezen. Dit zou een regelrechte ramp betekenen voor de club uit Gelsenkirchen.

Schalke staat op dit moment 14e met 30 punten uit 26 wedstrijden. De voorsprong om de nummer 16, verplichte deelname aan degradatie play-offs, is maar twee punten. Het gat naar de eerste rechtstreekse degradatieplek 17 is slechts drie punten. Met nog maar acht wedstrijden te spelen wordt het bloedstollend spannend. Dat het momenteel rommelt binnen de club helpt niet mee.

Begin deze maand werd technisch manager André Hechelmann ontslagen en afgelopen vrijdag kreeg clubicoon Gerald Asamoah te horen dat er aan het einde van het seizoen geen plek meer voor hem is als teammanager. Daar bleef het niet bij, want deze week kreeg ook hoofd jeugdopleidingen Mathias Schober te horen dat hij per direct moest vertrekken. Alsof het nog niet genoeg is staat ook de positie van trainer Karel Geraerts onder druk.

Hij werd afgelopen oktober aangesteld op advies van een ander clubicoon Marc Wilmots. De resultaten waren sindsdien wisselend. De Belgische oefenmeester zette recentelijk Timo Baumgartl uit de selectie omdat hij niet tevreden was over zijn instelling. Dit tot onvrede van de verdediger in kwestie die verwoestend uithaalde naar Geraerts. Het helpt de trainer niet mee. Hij wordt nu verweten voor chaos, onrust en angst te hebben gezorgd binnen de selectie. BILD denkt dat als Schalke komend weekend niet wint van Karlsruhe, de trainer de deur wordt gewezen.

Mocht Schalke het niet redden en degraderen, dan dreigt een horrorscenario. Met de huidige schuld van 168 miljoen euro is de kans zeer klein dat de club een licentie gaat krijgen voor de 3. Liga. De gemeente Gelsenkirchen, dat zelf vele miljoenen heeft geïnvesteerd in de Schalke Arena, denkt dat een faillissement onvermijdelijk is bij degradatie. De ploeg zal dan terugvallen naar de amateurs en instromen in de Regionalliga, het vierde Duitse niveau.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties