Eerste elftal

Clubicoon Brama ziet zichzelf terug in stille uitblinker Kjolo

Clubicoon Brama ziet zichzelf terug in stille uitblinker Kjolo

Wout Brama maakt sinds dit seizoen geen deel meer uit van de selectie van FC Twente. Hij besloot na twee seizoenen met veel blessureleed dat het genoeg was geweest. Ook zonder het clubicoon gaat het FC Twente voor de wind. Robin Pröpper heeft de aanvoerdersband officieel overgenomen en hoewel ook sterkhouders als Cerny, Misidjan en Zerrouki vertrokken staat de ploeg nu op een uiterst knappe derde plek. Brama is onder de indruk van Oosting en zijn prestaties.

"De klik met de nieuwe trainer en assistenten was er meteen. Joseph Oosting past heel goed bij de club met zijn karakter, met wat hij uitstraalt, met hoe hij communiceert. De keuze voor hem is echt een voltreffer geweest", aldus de mening van Brama in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. "Het is knap hoe geruisloos de overgang naar het nieuwe seizoen is verlopen. Maar ik ben er toch niet door verrast."

"Er zit een aantal ijzersterke ingrediënten in deze selectie: de goede sfeer, een aantal goede karakters, de juiste leeftijden, veel Nederlandse jongens, die de competitie kennen. En de kern is intact gebleven met Robin Pröpper, Lars Unnerstall, Mees Hilgers, Michel Vlap, Sem Steijn, Michal Sadílek en Ricky van Wolfswinkel. Met Mathias Kjolo als wat nieuwe gezicht in de as."

Laatstgenoemde wordt de laatste weken geprezen voor zijn spel en zijn razendsnelle ontwikkeling. Sommigen noemen de Noor zelfs de natuurlijke opvolger van Wout Brama. Juist als je hem niet ziet, speelt hij een dijk van een wedstrijd. "Dat herken ik wel, ja. Mathias is een heel betrouwbare speler, die de bal heel vaak naar de goede kleur speelt. Iemand die niet heel veel goals zal maken of drie keer per wedstrijd een speler vrij voor de keeper zet, maar hij is wel heel belangrijk voor het elftal. Ik heb met hem getraind, ik weet hoe goed Mathias is. Hij is een voetbaldier, hij leeft en ademt voetbal. Zijn ontwikkeling vind ik supermooi om te zien."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties