Eerste elftal

Clubs verzetten zich tegen aanstelling politiechef Paauw, vergadering KNVB twee maanden later

Clubs verzetten zich tegen aanstelling politiechef Paauw, vergadering KNVB twee maanden later

Het leek een kwestie van tijd voordat de Amsterdamse politiechef Frank Paauw werd aangesteld als bondsvoorzitter van de KNVB. Na protesten van supporters van veel Nederlandse clubs is het echter de vraag of Paauw überhaupt nog aangesteld gaat worden. Er is nog wat tijd om een beslissing te maken: de bondsvergadering is niet op 28 maart, maar pas om 27 mei.

Paauw zou worden benoemd op de bondsvergadering van 28 maart. Deze vergadering is echter geschrapt wegens het evenement The Passion dat op dezelfde avond zal plaatsvinden in Zeist, zo meldt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. "Dat alle agendapunten van de buitengewone bondsvergadering derhalve worden doorgeschoven naar de al geplande reguliere bondsvergadering op 27 mei, komt veel mensen goed uit", schrijft Gouka.

"Er waren meerdere clubs die aandrongen op een langer en zorgvuldiger aanstellingstraject voor een opvolger van Just Spee nu blijkt dat de achterban van veel clubs ernstige bezwaren heeft tegen de aanstelling van Paauw." Ook de supporters van FC Twente lieten weten fel tegen de komst van Paauw te zijn. Klik hier om de spandoeken met protesten van Vak-P te bekijken.

Paauw staat te boek als iemand die voor uitsupportersverboden is. Hij heeft tegenover AD laten weten dat dat niet het geval is. "In overleg met de KNVB en de clubs leek het me toch goed om wat zaken te verhelderen", zegt de 65-jarige politiechef. "Ik verzet me tegen het beeld dat ik een soort houwdegen ben die alleen maar zaken wil verbieden. Ik heb altijd gezegd: bij voetbal hoort óók uitpubliek. De uitgangspunten zoals die er al jaren zijn om voetbal toegankelijker en gastvrijer te krijgen, heb ik altijd gesteund."

Op 27 mei zal de opvolger van Just Spee, die tot die tijd nog de rol van bondsvoorzitter zal vervullen, worden aangewezen. Dertig stemmen uit het amateurvoetbal en dertig stemmen uit het betaald voetbal geven dan de doorslag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties