Eerste elftal

Clubwatcher voorspelt: "Kostschooljongetjes van NEC worden weggevaagd door FC Twente"

Clubwatcher voorspelt: "Kostschooljongetjes van NEC worden weggevaagd door FC Twente"

Leon ten Voorde verwacht niet dat NEC zaterdagavond erin slaagt om in de Grolsch Veste van FC Twente te winnen. NEC, dat nu met tien punten op plek twaalf staat in de eredivisie, heeft in de afgelopen vier uitwedstrijden slechts twee punten weten te halen. De wedstrijd tegen AZ uit is hierin niet meegenomen, aangezien deze nog niet volledig is uitgespeeld. Of FC Twente echt in de problemen zal komen dat denkt Ten Voorde niet.

De clubwatcher vergelijkt tijdens de Warming-up podcast de spelers van NEC met keurige kostschooljongetjes. "Het is een ploeg die goed kan voetballen, maar het zijn wel allemaal van die kostschooljongetjes. Als het er echt op aankomt dan leveren ze geen strijd. Ik heb ze bij Heracles gezien, daar speelden ze aan de bal prima, maar verliezen ze die wedstrijd." Tegen Volendam vorige week was dat echter anders, toen NEC met tien man tot de laatste minuut strijd leverde. Dit werd dan ook uitbetaald door de gelijkmaker in de achtennegentigste minuut.

Ten Voorde vervolgt zijn verhaal over de verwachtingen bij NEC. "De verwachtingen zijn altijd heel hoog daar, ze betalen goede salarissen dankzij een eigenaar van panda's. Maar het valt wel tegen tot dusver." Echter beseft hij wel dat NEC twee weken geleden voor stond tegen AZ uit, waardoor de Nijmegenaren niet onderschat moeten worden. Maar Ten Voorde blijft bij zijn standpunt: "Ze kunnen goed voetballen, maar als je ze bij de strot pakt, zoals op het spandoek bij Feyenoord stond, dan hebben ze daar nog wel eens moeite mee." Ten Voorde verwacht dat NEC geen einde zal maken aan de goede reeks van FC Twente in de Grolsch Veste. "De kostschooljongetjes worden weggevaagd door FC Twente, ik zeg 3-0", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties