Eerste elftal

Clubwatchter overtuigd: "Zou niet weten waarom FC Twente geen derde wordt"

Clubwatchter overtuigd: "Zou niet weten waarom FC Twente geen derde wordt"

Na 23 speelronden heeft FC Twente de beste papieren om derde te worden in de eredivisie. De Tukkers hebben 47 punten. Dat is vijf meer dan achtervolger AZ en elf meer dan nummer vijf Ajax. De derde plaats zou betekenen dat FC Twente zich plaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De ploeg moet dan twee voorrondes winnen om in de groepsfase van het miljardenbal te komen. Lukt het niet om de voorrondes te overleven, dan staan er acht groepsfase Europa League-wedstrijden te wachten.

Bij Voetbal International wordt de stelling 'FC Twente gaat derde worden' op tafel gedeponeerd. "Dat was laatst ook al mijn mening en die is niet verandert", antwoordt FC Twente-watcher Geert-Jan Jakobs. "Ik zou niet weten welke club anders derde gaat worden. AZ zal het denk ik niet worden, daarvoor zijn ze veel te instabiel. Twente is juist wel heel stabiel."

"Ze verloren vorige week thuis van Utrecht, maar het spel was niet heel slecht. Dan is de vraag hoe ze het tegen Go Ahead gaan doen, dat is doorgaans een lastige tegenstander, zeker voor Twente, maar ook zeker dit seizoen. Ze hebben het prima gedaan, zijn niet in de problemen gekomen. De jongens die de afgelopen weken in wat mindere vorm waren, zoals Smal, Brenet, Steijn en Vlap, waren nu wel weer goed."

"Ze hebben een brede selectie, hebben veel wisselmogelijkheden, hebben een goede trainer en spelen het hele seizoen eigenlijk al vrij steady. Ze zijn nooit echt door de ondergrens gegaan. Ik zou niet weten waarom ze niet derde gaan worden", aldus Jakobs.

AZ-watcher Simon Zwartkruis kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "AZ heeft nu ook wel wat meer de weg omhoog gevonden, maar dat blijft toch ook wel 'shaky'. Tegen Fortuna (1-2 overwinning door goal in slotfase, red.) kwamen ze goed weg. Tegen Ajax (2-0 overwinning, red.) hebben ze een heel hoog rendement gehaald: ze hebben drie keer tussen de palen geschoten en twee keer was het raak."

"Ze hebben ook wel beter gevoetbald, maar ik vond ze niet zo goed als tegen Feyenoord. Die wedstrijd verloren ze, maar het veldspel was toen veel langer van een hoog niveau dan tegen Ajax. Er zijn wel een paar dingen ten goede veranderd inmiddels, dat merk je wel. Martens heeft een paar keuzes gemaakt die wel goed uitpakten", besluit Zwartkruis.

Opinie: Ben jij net zo overtuigd van het behalen van de derde plaats als Jakobs? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties