Eerste elftal

Column: Opwindend voorspel

Column: Opwindend voorspel

Preseason is als opwindend voorspel. We kijken, proeven en raken opgewonden van nieuwtjes en inkomende transfers. Oefenpotjes zijn als droogneuken. Anticiperen, fantaseren, snakken naar hetgeen gaat komen. Hopende op een lang, heet en zwoel seizoen. Smachtende naar een collectieve climax, die de vorige overtreft.

Waar ik niet bepaald een harde van krijg is de volledig onervaren directie. Aanstellingen waarvan ik een erectiestoornis krijg. Een tv-analist maakt geen technisch directeur. Een academie opzetten is heel andere koek dan een turbulent grootbedrijf runnen. Dat onze nieuwe directeuren een jaartje door twee oude rotten ‘omhoog’ gehouden worden vind ik idioterie, waaraan een behoorlijk prijskaartje zal hangen.

FC Twente is een fragiele club waar zeer recentelijk vele groentjes een blauwtje hebben gelopen. Brüggenwirth, Halst, Velderman, Pusic, Schreuder, Garcia - een hele rits onbekwamen die ‘het' nog moesten leren. Het beleidsplan lijkt: Op een oude fiets moet je het leren. Onze RvC, een stel narcistische masochisten die enorme risico's nemen of genieën met ongenaakbare toekomstvisie? De tijd zal het leren. Dit kwakje der negativiteit moest ik even lozen.

Uiteindelijk gaat het om de daad. Uiteindelijk gaat het om wat er zich tussen de groene lakens van De Veste afspeelt. Daarvoor hebben we regisseur Oosting, die (soms) verschillende spelsystemen hanteert tijdens een wedstrijd. Ik vermoed dat Oosting een sexy Jans is. Jans was zeer effectief, maar een missionair visionair. Hij had maar één standje, geen plan B. Daardoor ging het in uitwedstrijden ook vaak mis.

Om van spelsysteem te kunnen wisselen heb je intelligente spelers met een goede opleiding nodig. Daarom ben ik blij met Ünüvar en Regeer, die uit Amsterdam zijn komen overwaaien. Onze exotische spits is ons trouw gebleven, Ugalde gaat ons dit seizoen bekoren. Vlap gaat zijn Heerenveen-vorm hervinden als hij de lijn van de laatste tien wedstrijden door weet te trekken. Taha, een grote belofte. Sadílek, Unnerstall en Pröpper zijn op hun posities de besten in de eredivisie. Van Wolfswinkel is een ideale stormram, en zeer waardevol als kleedkamer routinier. Sampsted is een hele goede speler die vorig seizoen onder de radar is gebleven, dit zal te maken hebben met het feit dat hij al een heel seizoen in de benen had bij aankomst in Twente. Steijn, een heerlijke energieke onstuimige speler waar nog heel veel rek in zit.

Vorig seizoen was de breedte van onze selectie onze zwakte. De bezetting van de bank, daar valt veel winst te behalen. De selectie die zich nu vormt, zouden Duitsers 'geil' noemen.

Het preseason voorspel is veelbelovend. Tegen Odense hebben we even kunnen ruiken en proeven aan hetgeen gaat komen, authentiek Twents voetbalerotiek. Ik sta nu al stijf van adrenaline en endorfine. Het opwindende voorspel kan niet snel genoeg voorbij zijn! Komend weekend even wat freundliche Duitsers verSCHALKEn en dan tegen Hammarby, de beuk erin!

Matthijs Bos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties