Eerste elftal

Comeback Sadílek boost teamgevoel: "Hoe mooi is het dat je dit overwint?"

Comeback Sadílek boost teamgevoel: "Hoe mooi is het dat je dit overwint?"

Michal Sadílek bekroonde zijn rentree na lange afwezigheid vorige week met een prachtig doelpunt. De Tsjechische middenvelder kampte lange tijd met oorsuizen en overweeg zelfs om te stoppen, maar trainde de gehele voorbereiding mee en tot nu toe gaat het goed. Hij moest deze week nog een geplande operatie ondergaan voor zijn oorsuizen en is hier sterker uitgekomen.

Landgenoot, ploeggenoot en goede vriend Václav Cerny is zeer blij voor Sadílek. "Ik weet wel een soort van wat hij heeft meegemaakt, ook al is dit heel anders", vertelt de rechtsbuiten tegenover NOS. Cerny heeft meerdere keren gekampt met zware kruisbandblessures. "Je weet wat je hebt als je een kruisbandblessure hebt. Je weet ongeveer hoe lang het gaat duren en je weet welke stappen je moet zetten in je herstel om terug te keren."

"Dit was een gevoelsding, iets dat je niet vaak hoort. Dat maakt het vrij bijzonder en mentaal ongekend lastig. Hoe mooi is het dat je dit overwint? Ik denk dat het ons allemaal heeft geraakt. Dit betekent nog wat extra's voor het teamgevoel. Ik denk dat het heel logisch is dat gezondheid om nummer één staat. Als dat dan een positief einde heeft, is het heel mooi. Dat is het geval en dat is prachtig", aldus Cerny.

"Van de week heeft hij drie dagen een behandeling gehad", zegt trainer Ron Jans. "Hij kwam terug en ik zag gewoon een hartstikke vrolijke jongen. Het heeft hem hartstikke goed geholpen. Dus ik denk dat we op de goede weg zijn. Het is mooi voor een trainer als spelers voor elkaar door het vuur gaan en elkaar willen helpen, ook in dit soort situaties", besluit Jans.

  • Win 100 (!!) keer je inzet bij winst FC Twente op Ajax. Actie alleen voor 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties