Eerste elftal

Complimenten voor onderbelichte assistenten Oosting: "Hoor je louter positieve berichten over"

Complimenten voor onderbelichte assistenten Oosting: "Hoor je louter positieve berichten over"

Joseph Oosting besloot om zijn assistent-trainers Peter Uneken en Sander Duits van RKC Waalwijk mee te nemen naar FC Twente. Tot nu toe blijkt het een succesformule. De spelers van FC Twente spreken vol lof over de nieuwe werkwijze van de technische staf en er werd in de eredivisie nog geen punt verloren. Oosting wordt veel bejubeld, maar Uneken en Duits hebben een onderschat aandeel.

IJsselmeervolgels-trainer Gertjan Karsten heeft complimenten voor Uneken over. "Volg zijn carrière maar. Die bouwt het heel rustig op." Dat klopt. De 51-jarige Drentenaar was trainer in de jeugd van NEC en PSV, vervolgens assistent-trainer bij Oranje Onder 17, daarna werd hij trainer bij PSV Onder 17, assistent-trainer bij PSV Onder 21, assistent-trainer bij Jong PSV en vervolgens hoofdtrainer van het laatstgenoemde elftal. Dat was hij twee jaar, voordat hij medio 2021 met Oosting mee ging naar RKC.

"Dat is volgens mij een hele kundige trainer", gaat Karsten verder. "Daar hoor je louter positieve berichten over. Zo werkt het vaak zo in het voetbal, met een staf, met een vertrouweling. Ik zag Peter Bosz van de week op tv met Rob Maas, vroeger met Hendrie Krüzen. Ten Hag met Rutten vroeger. Dat soort mensen heb je altijd nodig", aldus Karsten. "Duits ook natuurlijk", haakt Tijmen van Wissing in. "Die mogen heel veel zelf doen."

Oosting meer dan 'people manager'

Vorige weekend bij Studio Voetbal werd er gepraat over Oosting en zijn assistenten. Het kwam erop neer dat Oosting de 'people manager' was en dat Uneken en Duits meer het veldwerk deden. Daar doe je de hoofdtrainer echter mee tekort, zo weet ook Leon ten Voorde. "Ze werken perfect samen, maar op het veld is Oosting heel nadrukkelijk aanwezig."

"Oosting is een heel ander type trainer dan Jans. Die zit er veel meer bovenop, die is veel meer bezig met het wedstrijdplan, met de trainingen. Tuurlijk doen de assistenten heel veel, hij heeft ze niet voor niets meegenomen, maar hij werd tekort gedaan. Hij werd neergezet als een tweede Ron Jans. Dat is geen diskwalificatie van Ron Jans, maar het is wel een ander type trainer", besluit Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties