Eerste elftal

Conclusies gesprek FC Twente en STEVO: Supporters krijgen geld terug, slachtoffers ontvangen uitnodiging

Conclusies gesprek FC Twente en STEVO: Supporters krijgen geld terug, slachtoffers ontvangen uitnodiging

FC Twente en STEVO hebben een gesprek gehad naar aanleiding van de afgelaste eerste wedstrijd in de voorbereiding. Vlak voor de aftrap werd er een sfeeractie omhoog gehesen door een hijskraan, maar de constructie hield het niet en brak af. Het gevolg was dat er meerdere mensen gewond raakten en de wedstrijd werd geannuleerd. Hieronder een samenvatting van het gesprek.

Afgelopen week hebben een afvaardiging van STEVO en FC Twente om tafel gezeten om het ongeval voorafgaand aan het oefenduel tussen beide clubs te bespreken. Waar normaal zo’n wedstrijd een mooie dag is voor beide clubs en de supporters was dat die zaterdag niet het geval.

In het overleg kwam duidelijk naar voren, zo reëel moet je zijn, dat het allemaal slechter had kunnen aflopen. Naast STEVO staat ook FC Twente in contact met de slachtoffers. Binnenkort worden zij uitgenodigd voor een lunch met de eerste selectie van FC Twente. Ook in het overleg werden de woorden van burgemeester Anko Postma opnieuw aangehaald: We moeten niet kijken naar de schuldvraag, maar naar de verantwoordelijkheid. Niemand heeft dit gewild.

Alvorens eventuele maatregelen voor de toekomst te bespreken, is afgesproken dat er gewacht wordt op de resultaten van het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Organisaties kunnen hier in de toekomst hopelijk hun voordeel meedoen.

Iedereen die via FC Twente (online) een toegangskaart heeft aangeschaft krijgt vanzelf het geld teruggestort. Dit zal een aantal werkdagen duren. De kaarten worden daarmee ongeldig.

STEVO en FC Twente hebben de intentie uitgesproken om de wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2025-2026 te spelen, naar een datum wordt gezocht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties