Concurrenten PSV en AZ verspelen dure punten, FC Twente 'lachende vierde'

FC Twente heeft vrijdag de competitie hervat met een eenvoudige zege op FC Emmen. In een uitverkochte Grolsch Veste werd het 2-0 voor de Tukkers door doelpunten van Van Wolfswinkel en Sadílek. Door de overwinning passeerde de Enschedese club AZ, maar de Alkmaarders moesten zaterdag thuis nog in actie komen tegen Vitesse.

De wedstrijd eindigde in een gunstige eindstand voor FC Twente, want AZ leed duur puntverlies. De kaaskoppen kwamen in de 77e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Pavlidis, maar dit bleek niet genoeg. Drie minuten voor tijd was het Sankoh die namens Vitesse de gelijkmaker scoorde. Eindstand: 1-1.

Door het puntverlies komt AZ in punten gelijk met FC Twente, maar moet het plek vier op doelsaldo afstaan aan de ploeg van Ron Jans. FC Twente en AZ hebben nu beide 30 punten, echter hebben de Tukkers een beter doelsaldo van plus 8.

Niet alleen AZ verspeelde dure punten. Ook PSV kende een valse start door maar één punt te pakken tegen de verrassing van dit seizoen Sparta. De Eindhovenaren bleven steken op een 0-0 brilstand. Het gat met PSV is na speelronde 15 nog maar één punt.

Ook sc Heerenveen, dat voor dit weekend nog maar vier punten minder had dan FC Twente, kende een slechte herstart van de competitie. Op bezoek bij RKC Waalwijk kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel. sc Heerenveen staat nu achtste met 24 punten uit 15 wedstrijden.