Eerste elftal

Concurrentiestrijd barst los: Wie is de linksbuiten in de Champions League-wedstrijden?

Concurrentiestrijd barst los: Wie is de linksbuiten in de Champions League-wedstrijden?

Met Sayf Ltaief trok FC Twente deze zomer al één linksbuiten aan. De Tukkers willen nog een linkervleugelaanvaller aan de selectie toevoegen, maar Ltaief moet voorlopig de strijd aangaan met Mitchell van Bergen. Nu Michel Vlap zich moet gaan richten op het middenveld en het tweede blok van de voorbereiding begint, zal de concurrentiestrijd om de linksbuitenpositie losbarsten. Wie staat links voorin in de voorronde Champions League-wedstrijden van FC Twente?

De strijd gaat tussen Ltaief en Van Bergen. Beide spelers hebben een kleine maand om te bewijzen dat ze op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus in de basis moeten staan bij het eerste Champions League-duel van FC Twente. Het gaat een interessante strijd worden.

Nieuwkomer Ltaief is niet zomaar zeker van een basisplaats. De 24-jarige Tunesiër moet nog wennen aan de speelstijl van FC Twente. Hoe wordt bijvoorbeeld druk gezet? Dat zijn essentiële dingen, al helemaal als FC Twente tegen een sterke tegenstander speelt voor een ticket voor de competitiefase van de Champions League. Met zijn snelheid en goede dribbel heeft Ltaief bruikbare wapens in huis, maar is hij al klaar voor het grote werk bij FC Twente? Dat mag hij de komende weken laten zien.

Met Van Bergen heeft trainer Joseph Oosting een speler in huis die al wel helemaal gewend is aan de speelstijl. De linksbuiten draaide vorig seizoen vanaf september mee en maakte richting het einde van het seizoen een prima indruk. Ook in deze voorbereiding zien we veelbelovende dingen van Van Bergen, al wordt zijn mankement wel weer blootgelegd. Met zijn snelheid heeft hij een enorm wapen en weet hij veel gevaar te stichten, maar de eindpass of het schot is vaak ondermaats.

De komende tijd gaat de concurrentiestrijd zich ontwikkelen en krijgen we wellicht een beter beeld van wie de linksbuiten wordt in de wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League. Vooralsnog is het nog gissen. FC Twente start deze week met het tweede blok van de voorbereiding, waarin meer gekeken gaat worden naar vraagstukken als deze dan in het eerste blok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties