Eerste elftal

'Concurrentiestrijd Ugalde en van Wolfswinkel kan wel eens spannend worden'

'Concurrentiestrijd Ugalde en van Wolfswinkel kan wel eens spannend worden'

FC Twente gaat op korte termijn de komst van Manfred Ugalde officieel maken. De kleine Costa Ricaanse spits zal voor circa 3,5 miljoen overkomen van de City Football Group. De tweede seizoenshelft speelde Ugalde zich in de basis bij FC Twente en daardoor belandde van Wolfswinkel op de bank. Volgend seizoen kan het wel eens spannend worden wie de nieuwe trainer Joseph Oosting kan overtuigen en in de basis zal starten.

Ugalde is nog maar 21 en heeft al twee interlands achter zijn naam. "Ze hopen Ugalde na 1 à 2 jaar voor het dubbele te verkopen. Het is een jonge speler waar heel veel rek in zit. FC Twente kreeg veel huuropties aangeboden van goede en echt bekende spitsen. Maar ze kiezen uiteindelijk voor een speler die toch een beetje van ze zelf is, ik denk dat dat een hele goede keuze is" aldus Leon ten Voorde in de Ballen Verstand Podcast.

FC Twente heeft met Ricky van Wolfswinkel een ervaring spits in de selectie. Afgelopen seizoen kon hij zich niet bewijzen en eindigde het seizoen vaak als wisselspeler. "Je weet het nooit met van Wolfswinkel. Het kan zomaar zijn dat hij volgend seizoen heel goed speelt en de concurrentiestrijd met Ugalde spannend gaat maken. Op dit moment zou ik gaan voor Ugalde maar dat is alleen gebaseerd op het tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen", aldus ten Voorde.

"Ze beginnen beide niet op nul, want ik denk dat Ugalde wel een lichte voorsprong heeft. Echter denk ik dat het niet heel veel scheelt. Van Wolfswinkel kan zomaar een goede voorbereiding spelen en nieuwe trainer Joseph Oosting verrassen", sluit de clubwatcher van FC Twente af.

Poll

Wie gaat de concurrentiestrijd winnen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties