Eerste elftal

Contractspelers Yegoian en Sybrandy genegeerd: Waar ligt perspectief?

Contractspelers Yegoian en Sybrandy genegeerd: Waar ligt perspectief?

Dinsdagochtend maakte FC Twente bekend welke spelers deze week meegaan op het trainingskamp in Oliva, Spanje. Opvallend genoeg krijgen Irakli Yegoian en Sander Sybrandy, beide in het bezit van een volwaardig contract in Enschede, niet de kans om zich te laten zien. Zij blijven thuis in Twente. Waar ligt voor het tweetal nog perspectief?

Sybrandy tekende in september 2022 in een contract bij FC Twente tot medio 2025 met de optie voor nog een jaar. Technisch directeur Jan Streuer zei destijds het volgende. "Sander zal dit seizoen speler blijven van de Academie en hij krijgt de komende tijd bij FC Twente de kans om een volgende stap te zetten en volwaardig lid van de selectie te worden. We hopen dat Sander een mooie toekomst tegemoet gaat bij FC Twente."

Die kans heeft Sybrandy niet gegrepen. De negentienjarige linksbuiten maakte in maart nog zijn eredivisiedebuut in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar verder dan dat kwam hij niet. Afgelopen zomer was Sybrandy een van de drie spelers die in de voorbereiding afviel en zich weer moest melden bij FC Twente/Heracles Onder 21.

Dat laatste geldt ook voor Yegoian, die in juni zijn eerste contract tekende. Deze loopt tot medio 2025 met de optie voor nog een seizoen. De negentienjarige middenvelder is ambitieus, maar bewijst nog niet dat hij het niveau aankan. De andere afvaller in de voorbereiding was Jort Ribbers, die wel meegaat op trainingskamp. Naast de achttienjarige rechtsbuiten krijgen ook Harrie Kuster, Lucas Vennegoor of Hesselink en Benjamin Nagel de kans om zich te laten zien op het trainingskamp in Oliva, die vandaag (dinsdag) van start gaat.

Het is allemaal dus nog niet genoeg bij Yegoian en Sybrandy. Het tweetal moet nog behoorlijk wat stappen zetten. Dat doen ze momenteel bij Onder 21, dat in het najaar knap kampioen werd in Divisie 1. Wellicht is verhuur een betere optie, zo opperde clubwatcher Leon ten Voorde op X. Dan zouden de spelers zich kunnen laten zien bij een eerste elftal in plaats van in de jeugd. Dat biedt al wat meer perspectief voor het tweetal.

Opinie: Denk jij dat verhuur een goede optie is? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar nader in de reacties.

Denk jij dat verhuur een goede optie is?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties