Eerste elftal

Costa Ricanen schreeuwen om terugkeer Ugalde: "De bondscoach is een klootzak"

Costa Ricanen schreeuwen om terugkeer Ugalde: "De bondscoach is een klootzak"

Manfred Ugalde is een populaire speler in Costa Ricaan. De jonge spits hoeft maar in de basis te staan bij FC Twente of de reacties op de social media-kanalen van de club staan vol met enthousiaste Costa Ricanen. Zij hebben Ugalde echter al heel lang niet meer in de nationale selectie zien spelen. De laatste keer was in september 2021.

Daarna is hij niet weer teruggekomen in het nationale elftal, omdat hij niet meer door één deur kan met bondscoach Luis Fernando Suárez. De bondscoach liet zich negatief uit over Ugalde in de media, die op zijn beurt bedankte voor het nationale elftal. Na de goede prestaties van Ugalde tijdens de afgelopen twee wedstrijden schreeuwen Costa Ricanen echter om een verzoeningsgesprek. Iets waar Ron Jans voor het WK van Qatar al op hoopte, maar er niet van kwam.

Iemand roept de supporters zelfs op om bij de volgende wedstrijd keihard de naam van Ugalde te scanderen in de richting van de bondscoach. Het is echt een onderwerp van gesprek in het Midden-Amerikaanse land, die ook door grote media als CRHoy wordt behandeld. Bekijk hieronder een greep uit de vele reacties. Klik op de Tweets om ze te vertalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties