Eerste elftal

'Criticasters missen Rots nu toch, Taha maakt verwachtingen als basisspeler nog niet waar'

'Criticasters missen Rots nu toch, Taha maakt verwachtingen als basisspeler nog niet waar'

Daan Rots kon zondag tegen FC Utrecht niet spelen omdat hij ziek was. Op zijn plek speelde Younes Taha. De 21-jarige aanvaller was weliswaar bijna goed voor twee assists, maar wist toch niet te overtuigen. Daarmee kan hij de eigen geschepte verwachtingen van zijn sterke invalbeurten nog niet waarmaken als basisklant.

Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar noemen zichzelf gekscherend weleens 'leden van de Daan Rots-fanclub'. Ten Voorde vindt het echter te makkelijk om zijn gelijk te halen nu Rots een keer niet meedeed en FC Twente gelijk verloor. "Dat is heel makkelijk om nu te zeggen, want Daan Rots heeft ook draken van wedstrijden gespeeld en is ook geen Messi. Alleen ik denk wel dat hij gemist werd", zegt de clubwatcher in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Ik denk ook dat heel veel criticasters die altijd een echte, typische buitenspeler op die plek willen hebben zichzelf af en toe weleens achter de oren hebben gekrabd. 'Een man weet niet wat hij mist als ze er niet meer is', zingt De Dijk. Het is een beetje dat gevoel", aldus Ten Voorde.

"Taha heeft hard gewerkt en zijn best gedaan, maar is een beetje een alles-of-nietsspeler. Dat zal hij altijd blijven, denk ik. Het was niet zijn wedstrijd. Als je niet goed in de wedstrijd zit, is de kunst om nog een beetje betrouwbaar te zijn in je spel. Of je dat altijd kunt leren, weet ik niet, omdat je ook een bepaald type voetballer bent. Maar je kunt bijvoorbeeld niet een speler proberen uit te kappen achter het standbeen als je op dat moment de laatste man bent. Dat is ook Taha."

"Je moet het ze ook niet afpakken, dat is ook hun kracht. Dat is altijd een beetje dubbel aan dat soort spelers. Je moet een beetje de middenweg zoeken. Als je tegen hem gaat zeggen: 'Je moet alleen maar op safe spelen', dan wordt het ook heel voorspelbaar en saai. Dat soort voetballers heb je ook nodig in een ploeg. Alleen hij is nog niet zover om in de basis aan die buitenkant te spelen bij Twente, vind ik", besluit Ten Voorde.

Opinie: Wie moet tegen Go Ahead Eagles starten als rechtsbuiten indien Rots weer fit is? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Wie moet tegen Go Ahead Eagles starten als rechtsbuiten?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties