Eerste elftal

Cruciale rol weggelegd voor Vlap in laatste deel seizoen

Cruciale rol weggelegd voor Vlap in laatste deel seizoen

Afgelopen week kende Michel Vlap wat liesklachten op de trainingen. Met het oog op een week met een doordeweekse wedstrijd besloot de technische staf Vlap niet te laten starten tegen Heracles Almelo. Het was te merken dat FC Twente daarmee een stuk creativiteit miste. Trainer Joseph Oosting wisselde de 26-jarige Fries na 58 minuten in, maar had hem liever wat langer op de bank gelaten.

Leon ten Voorde zag dat FC Twente een stuk minder goed voetbalde zonder Vlap. "Vlap heeft dit seizoen ook zeker mindere wedstrijden gespeeld en zijn rendement laat voor het tweede seizoen op rij te wensen over, maar zondag werd zijn voetballende vermogen gemist", schrijft de clubwatcher op de website van TC Tubantia.

"De gelegenheidslinkerspits Ricky van Wolfswinkel zat niet in de wedstrijd en dat gold ook voor de aanvallende middenvelder Sem Steijn, waardoor het vele balbezit nauwelijks iets opleverde. Als er al iets gebeurde, dan ontstond het meestal bij linksback Gijs Smal en rechtsbuiten Daan Rots. Dat was en is te weinig voor een ploeg die derde staat", aldus Ten Voorde.

Er is dan ook een cruciale rol weggelegd voor Vlap in het laatste deel van het seizoen. "Omdat de specifieke buitenspelers Younes Taha en Naci Ünüvar volgens de staf nog lang niet hard genoeg op de deur kloppen en de offensieve grillen van Brenet er niet meer zijn, heeft FC Twente een goede Vlap nodig om aan het voetballen te komen tegen ploegen die de eigen helft als werkterrein zien", besluit Ten Voorde.

De statistieken laten zien hoe belangrijk Vlap is. Na Manfred Ugalde (7) creëerde hij dit seizoen de meeste grote kansen voor FC Twente (6), terwijl alleen Michal Sadílek (42) en Daan Rots (39) überhaupt meer kansen creëerden dan Vlap (37). De 26-jarige gelegenheidslinksbuiten heeft de meeste verwachte assists per 90 minuten van alle basisspelers (0,31) en heeft na Rots (5,9) het hoogste aantal totale verwachte assists (5,5). Vlap gaf al zes assists, iets wat alleen Rots (zevenmaal) vaker deed.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties