Eerste elftal

"Dan heeft Rots zichzelf helemaal op de kaart gezet, hij heeft eigenlijk heel veel"

"Dan heeft Rots zichzelf helemaal op de kaart gezet, hij heeft eigenlijk heel veel"

Veel supporters hebben dit seizoen hun kritiek geuit op Daan Rots. Velen zagen echter ook dat Rots werd gemist toen hij niet er was tegen FC Utrecht en verwelkomden hem terug in de basis tegen Go Ahead Eagles. De Grollenaar is een onomstreden basisspeler bij Joseph Oosting. Dat begrijpt analist Kees Luijckx maar al te goed.

"Rots is heel rotsvast, hij is heel constant", vertelt Luijckx bij De Eretribune van ESPN. "Hij speelt het meeste van al die buitenspelers. Ook zonder bal is hij fantastisch. Hij heeft de meeste balverovering in het laatste derde van het veld. Hij doet verdedigend echt zijn werk, maar wordt aanvallend ook steeds beter. Een derde van zijn dribbels slaagt, dat kan nog wel beter, denk ik."

"Hij heeft op dit moment zeven assists en drie goal. Als hij er nog drie à vier goals bijmaakt, heeft hij zichzelf echt helemaal op de kaart gezet. Hij heeft eigenlijk heel veel. Ik denk dat als hij deze lijn zo doortrekt, dan is hij doorgebroken", aldus Luijckx.

Rots wist dit seizoen al 37 kansen te creëren, iets wat slechts dertien eredivisiespelers beter deden. Daarmee is hij samen met Michal Sadílek ook de FC Twente-speler die de meeste kansen wist te creëren. Daarnaast is de 22-jarige rechtsbuiten al goed voor zeven assists. Slechts vijf spelers in de competitie gaven meer assists. Rots heeft nog een contract tot medio 2025 bij FC Twente, dat de optie heeft dit contract met nog een jaar te verlengen. Volgens de laatste update van Transfermarkt in december heeft hij een marktwaarde van drie miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties