Eerste elftal

"Dat zegt wel iets, daar was Kjolo een jaar geleden nooit aan toe geweest"

"Dat zegt wel iets, daar was Kjolo een jaar geleden nooit aan toe geweest"

Mathias Kjolo heeft met name het laatste jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt bij FC Twente. De 23-jarige Noor pakte na het vertrek van Ramiz Zerrouki naar Feyenoord zijn kans en groeide uit tot een belangrijke schakel op het middenveld. Als je de opstelling van FC Twente op dit moment invult, zijn er nog enkele vraagtekens. Daar is Kjolo er absoluut niet één van.

"Kjolo heeft zich dermate ontwikkeld dat hij door de trainer snel op het wedstrijdformulier wordt gezet", vertelt Leon ten Voorde bij TC Tubantia tijdens de oefenwedstrijd tegen STVV. "Eigenlijk is het hier in Goor vorig jaar begonnen. Toen speelde Twente een dijk van een wedstrijd tegen Odense BK in de voorbereiding (7-1 overwinning, red). Kjolo speelde eigenlijk vanaf de eerste dag in de voorbereiding heel goed. Niemand had hem bij de beoogde basisploeg ingevuld. Zo zie je maar hoe belangrijk zo'n voorbereiding kan zijn. Daan Rots diende zich in de voorbereiding ook meteen aan."

"Kjolo heeft zich geweldig ontwikkeld, ook als persoonlijkheid." In de oefenwedstrijden kreeg hij zelfs de aanvoerdersband in de helften dat hij speelde. "Dat zegt ook wel iets, daar was hij een jaar geleden nooit aan toe geweest. Buiten het veld is hij heel introvert, heel rustig. Maar het is een op-en-topprof die er altijd heel vroeg is en altijd voor zichzelf aan het trainen is", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties