Eerste elftal

De avond van Vlap: Schrik, dreunend hoofd, pijnstillers en een selfie

De avond van Vlap: Schrik, dreunend hoofd, pijnstillers en een selfie

Michel Vlap is zijn belofte richting zijn trainer nagekomen. Hij gaf voor de confrontatie met Vitesse aan dat de ploeg niet twee keer op rij zou gaan verliezen tegen een oud-werkgever van Oosting. FC Twente won uiteindelijk zonder goed te spelen met 1-0 door een treffer van Steijn die werd bediend door Daan Rots. Zelf kwam Vlap niet ongeschonden uit de wedstrijd, want hij liep een hoofdblessure op.

Na lompe actie van Vitesse-speler Oroz ging Vlap hard naar de grond. Het duurde ook enige tijd voordat hij weer het veld in kwam. Dit was mede uit voorzorg, want iets meer dan een jaar geleden liep hij een hersenschudding op tijdens de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Gelukkig was dit nu niet het geval, maar pijn deed het wel.

"Ik heb ervaring met een hersenschudding, bij Volendam. Dat was geen pretje en daar heb ik lang last van gehad. Ook ben ik toen weer te vroeg begonnen. Maar nu kon ik alle vragen beantwoorden en ik wist alles nog. Tegen Volendam wist ik halverwege de wedstrijd niks meer", vertelt hij in gesprek met ESPN.

Ook na de wedstrijd had Vlap nog flink last. "Het dreunt in mijn hoofd en ik heb pijn op de plek zelf." Wel had hij gelijk een oplossing in gedachten. "Hoe ik dat vannacht ga doen? Ik denk een hoop pijnstillers", aldus Vlap met een grote lach op zijn gezicht ook nog even een selfie nam en deze deelde op de socials. Hij zal snel willen herstellen, want zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan is zijn oud-werkgever sc Heerenveen de tegenstander. De ploeg heeft het zwaar omdat het vier keer op rij verloor. Om het niet zo spannend te maken als tegen Vitesse zal het spel wel beter moeten.

"We speelden niet goed, ikzelf ook niet. In de eerste helft was het nog wel oké, maar in de tweede helft leed ik ook teveel balverlies. Maar we winnen wel en pakken drie punten. Of het zorgelijk is dat we twee wedstrijden minder spelen? Ach, we hebben vijftien punten uit zes wedstrijden. We mogen tevreden zijn. Het voetbal moet beter, dat weten wij zelf ook. Uiteindelijk, als je slechte wedstrijden wint, dat is ook belangrijk", besluit Vlap.

De avond van Vlap: Schrik, dreunend hoofd, pijnstillers en een selfie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties