Eerste elftal

De gretigheid spat er af bij de spelersgroep: "Iedereen wil gewoon scoren"

De gretigheid spat er af bij de spelersgroep: "Iedereen wil gewoon scoren"

Op zaterdagavond reisde FC Twente af naar Rotterdam voor het duel tegen Excelsior. De Tukkers waren oppermachtig en wisten na een kwartier driemaal te scoren. Het kreeg kansen op de vierde, maar wist deze niet te maken. Voor Robin Pröpper was het een mooie avond, hij hield voor de derde keer op rij de nul als centrale verdediger.

Voor de aanvoerder is dit het perfecte voorbeeld hoe je aan een duel moet starten. "Zo wil je een wedstrijd beginnen, dat zag er heel goed uit bij het begin. Dan hebben we natuurlijk ook de kwaliteiten om het uit te spelen en te scoren en dan gaat het in één keer heel snel", vertelt hij na afloop tegenover ESPN.

De wedstrijd is op dat moment nog niet gespeeld. "Je wil wel geconcentreerd blijven, niks weggeven en uitlopen naar vier of vijf, indien mogelijk." Dit lukt echter niet ondanks de vele kansen. "We hebben de mogelijkheden gehad met wat ongelukkige VAR-momenten, waardoor je niet uitloopt. Uiteindelijk houden we de nul en hebben we drie punten dus dat is mooi."

Na zulke overwinningen leeft het idee steeds meer op dat de derde plek en misschien zelfs de tweede voor het grijpen ligt. "We hebben een fitte en goede selectie, maar we moeten wel constant dit blijven leveren. Als dat lukt, dan kan het een mooi seizoen worden, maar we moeten elke wedstrijd dit kunnen laten zien. Dat hebben we een aantal wedstrijden uit niet gehad, dus is het mooi dat het nu lukt.

De gretigheid bij de ploeg is duidelijk te zien. Zo baalde Sem Steijn nadat hij de vrije trap niet mocht nemen en Ricky van Wolfswinkel had ook graag zijn derde er in geschoten. "Dat moet je blijven managen, maar wij hebben een ontzettend goede staf die dat op orde houdt. Iedereen wil scoren dat zie je aan de gretigheid en we vieren daarna feest met zijn allen. Dus het is alleen maar mooi die gretigheid", besluit de aanvoerder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties