Eerste elftal

De huidige selectie van FC Twente: Wie gaan er nog komen en wie vertrekken komende week?

De huidige selectie van FC Twente: Wie gaan er nog komen en wie vertrekken komende week?

Het technisch duo Jan Streuer en Arnold Bruggink staan aan de voet van een hele drukke week. De transfermarkt is open tot 1 september en het technisch duo heeft aangegeven dat er nog minimaal drie spelers bij gaan komen en dat er nog spelers zullen vertrekken. Bekijk hieronder de huidige status van de selectie van FC Twente.

De huidige selectie van FC Twente kent vier keepers. De onbetwiste nummer één is Lars Unnerstall. De Duitse keeper is een van de beste keepers van de eredivisie in de afgelopen jaren met zijn katachtige reflexen. De tweede keeper is de ervaren Przemyslaw Tyton, die genoegen neemt met zijn reserverol. Verder is El Maach de derde keeper die het enorm naar zijn zin heeft in Enschede. Tegen PEC Zwolle was de jonge doelman nog bij Vak-P tussen de trommelaars te vinden. De vierde keeper is de jonge Sam Karssies, die zijn minuten maakt bij de FC Twente/Heracles academie.

De eerste zorgen komen er als we kijken naar de huidige achterhoede. De kans is zeer groot dat Brenet de komende week een transfer zal afronden. De 29-jarige rechtsback was er niet bij in Istanbul vanwege transferperikelen en lijkt op korte termijn te gaan vertrekken uit Enschede. Zijn vervanger lijkt Sampsted te zijn, maar die werd in de afgelopen wedstrijden niet goed genoeg bevonden door trainer Oosting. Ook Regeer kan spelen als vleugelverdediger, maar komt beter uit de voeten op het middenveld. Indien Brenet definitief vertrekt, zal het technisch duo spoedig op zoek moeten naar een nieuwe rechtsback.

Het centrale duo staat vast met aanvoerder Pröpper en Hilgers. Hilgers verlengde deze transferperiode nog zijn contract bij FC Twente en zal de komende week niet vertrekken. De vervanger van de vertrokken Pleguezuelo is de 24-jarige Belg Alec van Hoorenbeeck. Daarnaast is ook Max Bruns nog altijd een groot talent van FC Twente, hij werd zelfs opgeroepen voor de voorlopige selectie van jong-Oranje. Mesbahi is de vijfde centrale verdediger in de selectie, die kort geleden definitief werd vastgelegd vanuit de academie.

De linksbackpositie is wederom een zorg voor FC Twente. Afgelopen seizoen speelde Smal geweldig, maar hij werd vaak gelinkt aan een transfer. Dat lijkt nu van de baan door een blessure die hij heeft opgelopen. Achter Smal staan Van Hoorenbeeck en Mats Rots die beide nog niet veel ervaring hebben op hoog niveau en tijd nodig hebben om te wennen aan het spel van FC Twente.

Op het middenveld beschikt FC Twente over een ruime selectie. De onbetwiste basisspeler Sadílek staat vaak samen met Kjølo en Steijn op het middenveld. Daar kunnen Regeer, Vlap, Taha en Besselink ook uit de voeten. Echter mist FC Twente nog wel een creatieve middenvelder. Carel Eiting wordt nog steeds gelinkt aan een transfer en lijkt komende week definitief naar FC Twente te komen op huurbasis met een verplichte optie tot koop.

Voorin komen de echte zorgen voor het technisch duo. De leegte op de vleugels is nog steeds niet gevuld na het vertrek van Misidjan en Cerny. Wel zijn Ünüvar en Taha gehaald, maar ze zijn beide geen directe vervangers op de flanken. Van Bergen werd afgelopen tijd veelvuldig gelinkt aan FC Twente en lijkt nog steeds dichtbij om te vertrekken naar Enschede. Daarnaast zal er ook nog een linksbuiten bij moeten. In de afgelopen wedstrijden was de gelegenheidslinksbuiten Michel Vlap, maar die komt beter uit de voeten als aanvallende middenvelder.

In de centrumspits kent FC Twente weinig zorgen. Ugalde werd definitief overgenomen van de City Football Group en lijkt de eerste keuze. De ervaren Ricky van Wolfswinkel is de tweede centrumspits en vecht voor een plek in de basis. Hij was dit seizoen goed voor twee goals in de eredivisie tegen Almere City.

Bekijk hier de huidige status van de selectie van FC Twente

De huidige selectie van FC Twente: Wie gaan er nog komen en wie vertrekken komende week?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties