Eerste elftal

"De kans dat Pusic het in Eindhoven met Van der Heyden probeert, is nihil"

"De kans dat Pusic het in Eindhoven met Van der Heyden probeert, is nihil"

FC Twente won afgelopen zondag ternauwernood met 2-1 van Jong PSV. Grote afwezige aan de kant van de thuisploeg was Wout Brama, die in het bekertreffen met FC Groningen geblesseerd raakte aan zijn knie en de komende tijd niet inzetbaar zal zijn. Trainer Marino Pusic startte met Jelle van der Heyden als vervanger, echter wist de middenvelder weinig indruk te maken in de Grolsch Veste.

"Brama was als de meest defensieve denker in de regiekamer de stuurman, die de richting bepaalde en de eilandjes met elkaar verbond", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde van de TC Tubantia. "Met zijn afhaken is voor een groot deel de tactische discipline verdwenen en kan de zoektocht naar balans opnieuw beginnen. Het koppel Van der Heyden/Tim Hölscher bleek niet complementair. De kans dat Pusic het vrijdag tegen Eindhoven het nog eens met Van der Heyden probeert, is nihil."

[google]

"Zondag in de tweede helft zette Pusic Matthew Smith naast Tim Hölscher, met Javier Espinosa daarvoor", vervolgt Ten Voorde. "De valkuil van dit middenveld is dat dit drietal vaak onderweg is en het liefst aan aanvallen denkt. Het gevolg was dat het veld enkele keren helemaal open lag, waardoor de tegenstander bijna de rode loper werd aangeboden voor een snelle uitbraak. Zonder Brama moet Twente oppassen dat het niet weer verzeild raakt in de 'ren-je-rot-show' die de eerste divisie nou eenmaal is", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties