Eerste elftal

"De la Torre is een type die FC Twente heel erg mist op het middenveld"

"De la Torre is een type die FC Twente heel erg mist op het middenveld"

Ondanks dat FC Twente op dit moment zesde staat in de eredivisie, is er veel kritiek op de manier van waarop er wordt gevoetbald. Vooral het middenveld moet het hierbij ontgelden. Volgens FC Twente watcher Leon ten Voorde loopt de oplossing misschien wel op het middenveld bij Heracles Almelo.

“Veerman wordt na afloop als de grote man neergezet, maar die heb ik bijna de hele wedstrijd niet gezien. Ik vind het ook zo’n slappe speler die heel groot wordt gemaakt. Ik heb veel liever De la Torre in mijn ploeg. Alleen is dat een spelers die niet scoort en geen assists verzorgd", zo vertelt de clubwatcher van FC Twente tijdens de podcast Ballen verstand.

"Als ik naar hem kijk zie ik niet of hij rechts- of linksbenig is. Hij is tweebenig, geeft snelheid aan het spel en is hij is echt een type speler die FC Twente heel erg mist op het middenveld. Hij is een speler, en zo zei Fred Rutten dat ook over Karim El Ahmadi, die staat aan het begin van het rendement, aan het begin van dat je goed gaat voetballen."

De la Torre speelt sinds vorig seizoen bij Heracles. Hij kwam destijds over van Fulham FC waar hij slechts 14 wedstrijden speelde in vier seizoenen. Daarnaast is hij viervoudig international van de Verenigde Staten. Daarvoor speelde hij vier seizoen in de jeugd van de Londense club. Voor zijn komst naar Engeland speelde hij als jeugdspeler bij de Amerikaanse clubs San Diego Nomads en San Diego Surf.

De 23-jarige Amerikaan heeft dit eredivisieseizoen nog geen goals of assist afgeleverd. Toch valt hij op, want zijn creativiteit op het middenveld is een van de weinige positieve aspecten aan het spel van de Heraclieden. Dat is iets waar bij FC Twente juist veel over wordt geklaagd. Het tempo in de wedstrijden van FC Twente is laag en het missen van creativiteit op het middenveld wordt vaak aangewezen als oorzaak.

Mocht FC Twente de mening van Ten Voorde delen, dan kan de club een poging wagen de speler los te weken bij Heracles. De la Torre heeft op dit moment een aflopend contract tot 30 juni 2022. Heracles heeft echter wel een eenzijdige optie om het contract met een seizoen te verlengen. Of dit ook financieel haalbaar is voor de Almeloërs, is nog even de vraag. Bij het lichten van de optie moet een speler een salarisverhoging krijgen van minimaal 25 procent. Om deze reden moest FC Twente Hidde ter Avest in 2018 transfervrij laten gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties