Eerste elftal

De lat moet omhoog: "Niet zomaar tevreden zijn met hoe het nu gaat"

De lat moet omhoog: "Niet zomaar tevreden zijn met hoe het nu gaat"

Arnold Bruggink is sinds vorige zomer technisch directeur bij FC Twente en maakte de eerste winterse transferperiode mee. Hij zag Manfred Ugalde vertrekken voor een recordbedrag, huurde Myron Boadu van AS Monaco en kocht Annas Salah-Eddine van Ajax. Bruggink vindt dat de lat omhoog moet bij de gehele club.

Met de komst van de linksachter van Ajax probeert Bruggink het elftal scherp te houden. "Je probeert hiërarchie in een elftal een te krijgen, zodat iedereen extra alert moet zijn en aan de bak moet. Ik wil heel graag dat dat bij ons gaat gebeuren, dat we niet zomaar tevreden moeten zijn met hoe het nu gaat", vertelt hij bij De Ballen Verstand.

Overal moet er verbetering plaatsvinden, dat geldt dus niet alleen voor de spelersgroep maar voor alle medewerkers van FC Twente. "Je moet altijd proberen om de lat iets hoger te leggen, niet per se alleen op de ranglijst. Ook intern moet dat gebeuren, dat je gaat kijken naar hoe je elkaar kan pushen om elkaar beter te maken."

Voor de spelers die niet in de basis beginnen heeft hij ook een boodschap. "Voor jongens die nu op de bank zitten, dat is heel vervelend en dat snap ik. Maar we hebben elkaar keihard nodig, zodat we elkaar verder kunnen brengen. Dan speel jij, dan zit jij op de bank, dat hoort erbij en is goed voor de waarde van de club en de waarde van de speler dus dat is voor iedereen eigenlijk beter. Zo moet je dat eigenlijk zien al is dat natuurlijk niet makkelijk."

Al ziet Bruggink wel dat er een stijgende lijn is bij de selectie. "Er zit wel veel ontwikkeling in, maar dat heeft ook met de staf te maken, vind ik. Er zijn dertien jongens die al om acht uur 's ochtends met Ellery Cairo aan het trainen zijn. Daar word ik wel blij van, want dan heb je dat sneeuwbal effect. Andere denken: als ik er niet bij dan mis ik wat. Dat is wat je graag wilt, want dat heeft te maken met de ontwikkeling van een elftal en het beter maken van de spelers", besluit de technisch directeur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties