Eerste elftal

De Telegraaf hekelt blunderende Higler: "Fout kost Viergever topper met PSV"

De Telegraaf hekelt blunderende Higler: "Fout kost Viergever topper met PSV"

De Telegraaf haalt dinsdag uit naar scheidsrechter Dennis Higler, die afgelopen zondag de leiding had over de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. In de blessuretijd kende de scheidsrechter een strafschop toe na opzettelijke handsbal van Nick Viergever, die de bal voor de voeten van de inkomende Chinedu Ede wegsloeg.

[google]De verdediger van Ajax werd volgens de krant echter niet op de juiste manier gestraft. "Een opzettelijke handsbal in het zestienmetergebied is een van de uitzonderingen in de nieuwe triple punishment-reglementen, zodat Higler direct rood had moeten geven aan Viergever", schrijft De Telegraaf. "De scheidsrechter gaf de Ajacied echter geel en dat was zijn tweede gele kaart van de wedstrijd."

Omdat het zijn gele kaart betrof mocht Viergever alsnog het veld verlaten, waardoor hij de topper van aanstaande zondag tegen PSV mist. Als Viergever een directe rood had gekregen dan had de schorsing betrekking op de eerstvolgende wedstrijd en dat is voor Ajax het bekerduel met SC Cambuur van aanstaande donderdag. Een rode kaart na twee keer geel geldt alleen voor de competitie.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties