Eerste elftal

De unieke vriendschap tussen FC Twente en Schalke 04

De unieke vriendschap tussen FC Twente en Schalke 04

Zaterdagmiddag speelde FC Twente de vierde en laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. FC Twente-supporters reisde massaal af naar Gelsenkirchen om de wedstrijd FC Twente-Schalke 04 bij te wonen. Een unieke vriendschap tussen twee clubs, zoals FC Twente en Schalke 04 hebben, is in het huidige voetbal uniek.

De vriendschap tussen FC Twente en Schalke 04 bestaat al ruim dertig jaar. Het lied Schalke und der FCT is al jarenlang te horen bij thuiswedstrijden in de Grolsch Veste en Veltins Arena. Bij wedstrijden van FC Twente zijn er altijd Schalke 04 fans aanwezig, en in Gelsenkirchen zitten er altijd Tukkers in het stadion.

Tijdens de laatste oefenwedstrijd van het seizoen stonden de supporters van beide clubs door elkaar heen in het stadion. Het komt niet vaak voor dat spelers van de tegenstander worden toegezongen, maar dat veranderde toen Lars Unnerstall het veld betrad. De Duitse keeper, die zes jaar lang onder de lat stond bij Schalke 04, werd luidruchtig toegezongen door ruim dertigduizend supporters.

Bij de wedstrijd waren er ongeveer 33.690 supporters aanwezig, waarvan 3700 Twente-supporters afreisde naar Gelsenkirchen. Schalke 04 degradeerde afgelopen seizoen en zal daarom in de tweede Bundesliga uitkomen dit seizoen. Bij de volksclub zijn de eerste acht thuiswedstrijden al stijf uitverkocht. Ruim 60.000 supporters hopen op een directe terugkeer van Schalke 04 naar de Bundesliga.

De wedstrijd eindigde na 90 minuten in een 2-2 eindstand, door goals van Vlap en Steijn. Bij Schalke 04 werden de goals gemaakt door Karaman en Terodde. Na afloop bedankten de spelers van Schalke de supporters van FC Twente. Het "Schalke und der FCT" klonk luidruchtig door het hele stadion.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties