Eerste elftal

De verwachtingen van Sampsted over FC Twente worden waargemaakt

De verwachtingen van Sampsted over FC Twente worden waargemaakt

Sinds begin dit jaar speelt Alfons Sampsted bij FC Twente. De IJslandse rechtsback kwam in januari transfervrij over van het Noorse Bodo/Glimt en tekende een contract voor 3,5 jaar in Enschede. Inmiddels laat Sampsted zien wat hij kan bij de kansen die hij krijgt. Afgelopen zondag tegen Ajax speelde hij een puike wedstrijd. Met Joshua Brenet en Youri Regeer heeft hij echter de nodige concurrentie.

Sampsted maakte mooie (Europese) avonturen mee bij Bodo/Glimt, maar besloot na het seizoen in 2022 te vertrekken. "Ik heb een mooie tijd gehad in Noorwegen, maar ik voelde dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde een andere competitie ervaren en zien hoe ik me als speler kon ontwikkelen", vertelt de 25-jarige verdediger in gesprek met Justfoot.

Waarom koos Sampsted dan voor FC Twente als vervolgstap? "Ik had al een tijdje een goed gevoel over de club. Toen ik mijn opties bekeek in december, was ik onder de indruk van de club en de supporters. Ik dacht dat het een grote stap zou zijn."

Inmiddels woont de achttienvoudig IJslands international al ruim acht maanden in Nederland. Is het hem gelukt om zich aan te passen? "Ja, zeker. Het is anders om op het Europese vasteland te zijn in vergelijking met Scandinavië, maar tot nu toe bevalt het. Vanuit Nederland zijn andere landen veel beter te bereiken en het is makkelijker om nabijgelegen steden te ontdekken. Het klimaat is beter en over het algemeen gebeurt er meer", aldus Sampsted.

In zijn eerste halve seizoen bij FC Twente zat de verdediger veelal op de bank. Hoe is hij hiermee omgegaan? "Ik heb gewoon hard gewerkt, een nieuwe speelstijl geleerd, een nieuwe taal geleerd en zorgde ervoor dat ik fysiek klaar was voor de kans die zich voordeed." Sampsted is blij met hoe het tot nu toe allemaal gaat. "Het verloopt bij FC Twente tot nu toe heel goed. Ik vind het erg leuk om hier te spelen. Ik heb goede supporters, goede teamgenoten en ik het het gevoel dat ik me goed ontwikkel."

Zijn er vroeger trainers geweest die een grote impact op hem hebben gehad? "Ja, ik had een paar trainers in mijn jeugd die mij hebben geholpen, maar persoonlijk heb ik het meest gehad aan het één-op-één werken met de vader van een vriend van wie. Hij was een hele geleerde en wijze spelersontwikkelaar."

Ziet Sampsted het zitten om later zelf ook trainer te worden? "Ik zie mezelf wel in de rol van een coach. Ik heb heel veel ideeën en ambities, maar ik denk dat we nog tijd hebben om te beslissen. Ik studeer naast het voetbal, wat de beslissing wellicht makkelijker zal maken", besluit de 25-jarige rechtsback.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties