Eerste elftal

Definitief: Dit zijn de vier mogelijke tegenstanders in de voorronde van de Champions League

Definitief: Dit zijn de vier mogelijke tegenstanders in de voorronde van de Champions League

Het is definitief bekend wie de mogelijke tegenstanders van FC Twente in de derde voorronde van de Champions League zijn. Na de overwinning van Atalanta Bergamo op Torino FC weet FC Twente dat het op 6/7 en 13 augustus op zal nemen tegen Rangers FC, SK Slavia Praag, FC Salzburg of LOSC Lille.

Afgelopen woensdag won Atalanta de Europa League. In de finale in Dublin werd Bayer Leverkusen, dat daarvoor maar liefst 51 wedstrijden op rij niet verloor, verrassend eenvoudig met 3-0 verslagen. De Europa League-winst levert Atalanta een ticket voor de competitiefase van de Champions League op.

Zondag stelde Atalanta een top vier-plek in de Italiaanse Serie A veilig door te winnen van Torino. Omdat ook dit deelname aan de Champions League oplevert, schuift het ticket voor de competitiefase van het miljardenbal door naar de club uit de voorrondes met de hoogste coëfficiënt.

Dat klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar de conclusie is eenvoudig: SL Benfica slaat de derde voorronde over en stroomt in in de competitiefase. FC Twente ontloopt de Portugese grootmacht dus in de voorrondes.

Daarnaast mogen SK Slavia Praag en FC Salzburg de tweede voorronde overslaan. Zij stromen in in de derde voorronde, waar LOSC Lille de geplaatste status van Benfica overneemt. FC Twente is ongeplaatst en zal dus tegen een geplaatste club komen bij de loting. Het is nog niet bekend of FC Twente eerst uit of thuis speelt. Dat zal de loting op maandag 22 juli uitwijzen. Als FC Twente de derde voorronde overleeft, wachten nog de play-offs voordat de Tukkers deel mogen nemen aan de groepsfase van de Champions League.

Mogelijke tegenstanders FC Twente in derde voorronde:
Rangers FC (Schotland)
SK Slavia Praag (Tsjechië)
FC Salzburg (Oostenrijk)
LOSC Lille (Frankrijk)

Opinie: Op welke tegenstander hoop jij? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reactie.

Poll

Op welke tegenstander hoop jij?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties