Eerste elftal

Definitief: Vernieuwd modern trainingscomplex in Hengelo

Definitief: Vernieuwd modern trainingscomplex in Hengelo

De FC Twente/Heracles Academie blijft actief op het huidige trainingscomplex in Hengelo. Om de ambities verder waar te kunnen maken heeft de gemeenteraad van Hengelo besloten om jaarlijks een bedrag van 115.000 euro te investeren in het trainingscomplex. Huidig directeur opleidingen Dominique Scholten is blij met de toezegging van de gemeente Hengelo.

"We wilden heel graag een zelfstandig trainingscomplex, waar we beschikken over alle hedendaagse topsportfaciliteiten. Met deze toezegging krijgen we een modern en professioneel trainingscomplex, dat past bij onze ambities. Dit wordt voor de Academie een hele belangrijke stap, het zal als vliegwiel fungeren. We kijken uit naar de spoedige realisatie!"

Het vernieuwde trainingscomplex zal bestaan uit zes trainings- en wedstrijdvelden. Daarnaast wordt het hoofdgebouw volledig gerenoveerd en verschijnt er nieuwbouw achter het doel van het hoofdveld aan de zijde van het FBK-stadion. De nieuwbouw achter het hoofdveld bevat onder andere een topsportkantine en tribune voor bezoekers. Het streven is om dit per 1 januari 2025 te realiseren. Na het toekomstige vertrek van FC Twente neemt de Academie die vierkante meters erbij in het hoofdgebouw. Daarbij krijgen de Academie en atletiekvereniging MPM beiden een eigen entree.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties