Eerste elftal

Degradatiespook arriveert in Groningen: "Dat dacht FC Twente ook"

Degradatiespook arriveert in Groningen: "Dat dacht FC Twente ook"

Het is crisis in het hoge noorden. FC Groningen is de hekkensluiter van de eredivisie en heeft nog 15 wedstrijden om minimaal weg te komen van de onderste twee plekken. Zowel plek 17 als 18 betekent rechtstreekse degradatie. Plek 16 verplicht de club tot deelname aan de degradatie/promotie play-offs. Clubicoon Joop Gall ziet het allemaal met lede ogen aan. Hij verwacht dan ook niet dat zijn club zondag drie punten pakt tegen FC Twente. De wedstrijd FC Groningen - FC Twente wordt zondag afgetrapt om 16:45 uur.

"Dit doet zeer, ik loop sinds m’n derde al rond bij de club. Ik kroop er ooit door een gat in het hek en toen ik 12 was, maakte ik een vlag met een ’G’ erop en daar stond ik dan mee te zwaaien in het Oosterpark", aldus de man die zowel supporter, speler en trainer was van FC Groningen. "Ik heb hoogte- en dieptepunten meegemaakt en dat is inherent als je niet zoals de topclubs regelmatig succesvol bent."

"Jammer dat ze weer in een situatie terechtkomen waarin het link wordt, want die vrees is er absoluut", vervolgt Gall in gesprek met de Telegraaf. "Als je nu pas 12 punten hebt, dan krijg je de kwaliteiten er dus nog niet maximaal uit. Spelers zijn ook niet happig om in te stappen bij een club die onderaan bungelt, dus betaal je een A-salaris voor B- of C-spelers. Het is gokken en hopen dat het gaat renderen.”

Kijkend naar het programma ziet het er volgens Gall ook niet heel rooskleurig uit. "Met een simpele rekensom zie je dat Groningen de top 5 nog treft." Hij verwacht tegen die clubs geen punten. "Dus heb je even pessimistisch bezien tien wedstrijden over, waarvan je er acht moet winnen om je te handhaven. Dat wordt een ongelooflijke strijd."

Wat ook niet vergeten mag worden is dat het degradatiespook bij de spelers in het hoofd gaat zitten. "Misschien dat andere clubs door de hoeven zakken, maar even een goede serie neerzetten, dat is op dit moment nergens op gebaseerd. Dan is het dus hopen. Dat Groningen afzakt, is bijna niet voor te stellen, maar dat dachten FC Twente en vorig seizoen Willem II, PEC Zwolle en Heracles Almelo ook. Dat zijn rode vlaggen. Ik hoop maar op het beste.”

De wedstrijd FC Groningen - FC Twente wordt zondag afgetrapt om 16:45 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties