Eerste elftal

Derksen verwacht strijdend FC Twente: "Die vinden het een prestigeoorlog"

Derksen verwacht strijdend FC Twente: "Die vinden het een prestigeoorlog"

Vanmiddag om 14:30 uur staat de laatste reguliere competitieronde van het seizoen 2022-2023 op het programma. FC Twente is al zeker van de vijfde plaats in de eredivisie, maar heeft nog een prachtig affiche op het programma staan: Ajax komt op bezoek in De Grolsch Veste. De Amsterdammers strijden nog voor een plek in de voorronde van de Champions League, maar zouden ook nog naar de voorronde van de Conference League kunnen gaan.

Aad de Mos denkt dat nummer twee PSV verliest van AZ, maar dat ook Ajax verliest van FC Twente en dus geen tweede of derde wordt, maar vierde. Hèlene Hendriks denkt dat dit zomaar zou kunnen gebeuren. "Twente doet het thuis natuurlijk heel goed", vertelt de presentatrice bij Vandaag Inside. Ook Johan Derksen ziet het scenario wel plaatsvinden. "Die vinden het een prestigeoorlog, die willen nog wel even winnen."

FC Twente kan Ajax nog flink dwarsbomen op de laatste speeldag. Als de Tukkers weten te winnen van Ajax en AZ wint van PSV, dan is Ajax nog vierde. Als Ajax echter wint in Enschede en PSV verliest in Alkmaar, dan wordt de ploeg van trainer John Heitinga nog tweede. Bij elk ander scenario wordt Ajax derde en gaat het de play-offs van de Europa League in. Om 14:30 uur wordt afgetrapt in De Grolsch Veste. Allard Lindhout is de scheidsrechter van dienst en het duel is live te zien op ESPN 4.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties