Eerste elftal

Dijkhuizen moeite met beslissing scheidsrechter: "Dat moet je een beetje aanvoelen"

Dijkhuizen moeite met beslissing scheidsrechter: "Dat moet je een beetje aanvoelen"

FC Twente speelde vrijdagavond tegen Excelsior. Het kreeg na slechts 13 minuten twee goals om de oren, maar na 25 minuten veranderde de wedstrijd. Arthur Zagre ontving een rode kaart na een harde tackel op Daan Rots. Nog voor rust scoorde Manfred Ugalde de aansluitingstreffer. Na rust bleven de Tukkers aanvallen en eindigde de wedstrijd in 4-2. Marinus Dijkhuizen, trainer van de Kralingers, zag een wedstrijd met twee gezichten.

Na afloop van de wedstrijd staat hij ESPN te woord. "Het plan werkte geweldig en het werd eerder 0-3 dan 1-2 voor mijn gevoel, maar die rode kaart veranderde alles." De oefenmeester van Excelsior was verbaasd over de rode kaart. "Ik stond er dicht bij en ik was wel verrast dat hij hem gaf, want hij (Zagre) zag hem niet aankomen, althans zo heb ik het beleefd.

Als de scheidsrechter hem niet had gegeven, verwacht Dijkhuizen ook niet dat de VAR het wel beoordeelde als een rode kaart. "Ik denk als hij hem niet had gegeven, dan had de VAR ook niet gezegd dat het een rode kaart is. Maar ik weet het ook niet hoor, ik heb er geen verstand van." Over de gele kaarten was hij niet te spreken. "Ik heb het meeste moeite met de gele kaarten voor de emotionele reacties, dat moet je een beetje aanvoelen. Als het zo gaat moet je qua emoties zulke dingen door de vingers kunnen zien", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties