Eerste elftal

Dijkshoorn: "Bruggink werd door de Tsunami van ironische zwartgalligheid van Perez naar FC Twente geluld"

Dijkshoorn: "Bruggink werd door de Tsunami van ironische zwartgalligheid van Perez naar FC Twente geluld"

Columnist Nico Dijkshoorn is niet blij. Hij was jaren lang fan van ESPN-analist Kenneth Perez, maar daar is nu verandering in gekomen. De reden? "Sinds kort doet Kenneth Perez leuk", schrijft Dijkshoorn in zijn laatste column in Voetbal International. De schuld legt hij niet alleen neer bij de Deen zelf, maar met name bij presentator Jan Joost van Gangelen.

"Ik had Kenneth Perez graag tot het einde der tijden chagrijnig aan tafel willen zien zitten. Het maakte niet uit welke andere ex-voetballer je naast hem neerzette, het effect was hetzelfde: ze verschrompelden." Arnold Bruggink, de huidige technisch directeur van FC Twente, is één van de voorbeelden die hij noemt.

"Minimaal vijf ex-profs heb ik kapot zien gaan naast het zwarte gat van ESPN. Ik mocht daar graag naar kijken. Hoe Arnold Bruggink door Kenneth langzaam maar zeker door een tsunami van ironische zwartgalligheid naar de gewelven van FC Twente werd geluld was op zijn minst virtuoos. Naast Kenneth leek Arnold op een zestienjarige boerenjongen die trots een stuk zelfgemaakte jonge kaas liet zien."

Maar er is de laatste maanden wat veranderd. "Hij loopt opeens voorop in de polonaise en het is niet om aan te zien." Volgens Dijkshoorn is er maar één verantwoordelijke: Jan Joost van Gangelen. "Voetbal bij ESPN is de laatste tijd meer dan ooit een lekker sfeertje bouwen. Glenn Helder wordt steeds zieliger achter zijn elektronische drumstel, het publiek in de studio steeds luidruchtiger en Jan Joost van Gangelen steeds geacteerd professioneler de Amerikaanse talkshowhost." En Kenneth gaat hier in mee.

"Dat lacherige gedoe aan tafel over alweer de zoveelste zaadwedstrijd was nog heel goed te doen toen Kenneth nog in zijn professionele fase zat. Nu hij hand in hand met de andere feestvierders uren achter elkaar aan de kijker duidelijk maakt dat ze naar troep zitten te kijken wordt het gênant. Kenneth redt ons niet meer. Voetbal analyseren is definitief in handen van de HAHAHAHA-maffia."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties