Eerste elftal

Dijkstra mist échte klootzakken bij FC Twente: "Deze selectie gelooft niet in de titel"

Dijkstra mist échte klootzakken bij FC Twente: "Deze selectie gelooft niet in de titel"

Normaal als FC Twente goed presteert, schreeuwt supporter en BN'er Erik Dijkstra het van de daken. Dat is dit seizoen anders en dat heeft een reden. Terwijl heel Nederland roept dat FC Twente titelkandidaat is, heeft de man uit Glanerbrug een minder positief gevoel. Tijdens de uitzending van Bureau Sport probeert hij uit te leggen waarom dat zo is.

"Omdat ik het ook ergens niet zo heel goed geloof. Die wedstrijd van FC Twente in de ArenA, die hadden ze naar zich toe moeten trekken. Ik merk binnen de club en mensen die ik daar spreek, niemand denkt na over het kampioenschap. Dat terwijl je er misschien wel dichterbij bent dan je denkt. Ze doen écht mee om de titel."

"Ook die wedstrijd tegen FC Utrecht, die wordt gewoon easy gewonnen. Vroeger was dat een kutwedstrijd. Nu weet je eigenlijk vooraf al dat het wel goed komt. Ik heb ook nauwelijks naar FC Twente zitten kijken. Dat komt wel goed." Misschien durf je het niet hardop te zeggen omdat je het dan misschien wel jinxt? "Dat gevoel heb ik een beetje", erkent Dijkstra.

Toch mist hij iets binnen de selectie en hiermee doelt hij niet op de aanvoer vanaf het middenveld. "De selectie van Twente mist uiteindelijk wel één of twee echte klootzakken die een team echt over de streep duwen. Dat wat Theo Janssen vroeger kon. Dat was iemand die stond er als het er écht om ging. Maar deze selectie gelooft niet dat ze kampioen kunnen worden, terwijl ze het wel kunnen. En als je niet gelooft dat je kampioen kunt worden, dan word je het ook niet. Dus FC Twente wordt geen kampioen dit jaar", is de eindconclusie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties