Eerste elftal

Dijkstra adviseert Twente-supporters: "Dat is best wel 'crazy'"

Dijkstra adviseert Twente-supporters: "Dat is best wel 'crazy'"

Komend weekend begint de laatste en allesbeslissende fase van dit eredivisieseizoen. FC Twente hoopt de derde plek te behouden en zich daarmee te kwalificeren voor de derde voorronde van de Champions League. Dat zou een zeer bijzondere prestatie zijn, gezien FC Twente vijf seizoenen geleden nog in de Keuken Kampioen Divisie speelde.

Erik Dijkstra denkt terug aan dat seizoen in de KKD. "Ik moet eerlijk zeggen, in al die jaren dat ik Twente-supporter ben, vond ik dat wel eigenlijk een van de leukste jaren", vertelt Dijkstra in De Eerste de Beste van FC Afkicken. "Ik ben ook met best wel veel uitwedstrijden meegeweest. Uit naar RKC, Telstar en Jong AZ. Het was een beetje een cultseizoen. Twente begon dat jaar heel matig. Ze wonnen dat jaar wedstrijden... Almere-uit en Go Ahead-uit was ik bij, daar werden ze tachtig minuten lang gewoon helemaal weggespeeld, maar er vlogen een paar ballen heel raar in en uiteindelijk wonnen ze toch."

We zijn vijf jaar verder en Champions League-voetbal in De Grolsch Veste lonkt. "Iedereen kan er wel enthousiast over doen, en ik ben er ook super enthousiast over, maar voor Twente-supporters geldt ook: knijp jezelf in armen. Niemand had twee à drie jaar geleden verwacht dat het zo goed zou gaan. Dat het structureel zo goed gaat en dat het zo snel in elkaar is geklikt, is eigenlijk best wel 'crazy'. Het is hard gegaan."

Dijkstra denkt terug aan het seizoen 2019-2020, het seizoen na de promotie en voordat Jan Streuer en Ron Jans naar FC Twente kwamen. "Weet je wat ook echt een fucking slecht seizoen was van Twente? Dat seizoen dat werd gestopt vanwege corona. Toen stond Twente er héél slecht voor. Er was ook ruzie in de tent. Als de competitie vanwege corona toen niet gestopt was, was Twente dat jaar nog een keer gedegradeerd, daar ben ik van overtuigd", besluit Dijkstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties