Eerste elftal

Dijkstra geïmponeerd door 'champagnevoetbal' FC Twente: "Konden fluitend kampioen worden"

Dijkstra geïmponeerd door 'champagnevoetbal' FC Twente: "Konden fluitend kampioen worden"

Eind april had FC Twente na het 3-3 gelijkspel in eigen huis tegen Sparta Rotterdam een week vrij in verband met de bekerfinale. De Tukkers hadden niet zo'n lekkere periode erop zitten en waren zelfs gezakt naar de zesde plaats in de eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans richtte zich echter op. FC Twente won met geweldig voetbal de zes wedstrijden die het sinds de bekerfinale speelde.

Journalist en FC Twente-supporter Erik Dijkstra is onder de indruk van het spel van de ploeg. "Ik heb zondag zitten kijken. Het deed gewoon pijn aan de ogen, zo goed was het", vertelt hij bij de Bureau Sport Podcast. "Ik vond het onvoorstelbaar. Het was gewoon champagnevoetbal. Ze zijn zo goed, die hadden toch gewoon fluitend kampioen kunnen worden dit jaar?"

"Buiten De Grolsch Veste hebben ze veel te weinig punten behaald, maar FC Twente is zo goed op dit moment dat ik me afvraag: hoe moet dat volgend jaar? Oosting wordt trainer, dat is ook maar afwachten. Er gaan misschien wel vijf, zes spelers weg. Het is zo goed op dit moment, ik houd mijn hart vast voor volgend jaar", aldus de man uit Glanerbrug.

Dijkstra acht Sparta dan ook kansloos in de aankomende finalewedstrijden in de play-offs voor Europees voetbal. "Als FC Twente met acht man speelt, winnen ze nog. Ik zal je eens wat zeggen: als Twente zaterdag tegen Manchester City had gespeeld, hadden ze de FA Cup gewonnen. Niks Manchester City het best voetballende team van Europa, FC Twente!", besluit Dijkstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties