Eerste elftal

Dijkstra sloopte eigen meubilair tijdens duel FC Twente: "Kon echt wel huilen"

Dijkstra sloopte eigen meubilair tijdens duel FC Twente: "Kon echt wel huilen"

Zondag heeft FC Twente lange tijd virtueel op de vierde plaats gestaan. Ineens kantelde alles: FC Utrecht kwam op 3-3 tegen AZ en FC Twente pakte een 1-2 voorsprong bij PEC Zwolle. Uiteindelijk kwam het goed en werd de derde plaats behaald, maar de spanning onder de supporters was om te snijden. Dat was bij journalist en groot FC Twente-supporters Erik Dijksta niet anders.

"Ik moet je eerlijk zeggen: ik zat thuis te kijken en vond het zó spannend, dat ik op een gegeven moment in de tuin een pergola in mekaar ben gaan schroeven en zagen. Die heb ik vervolgens tijdens die wedstrijd bijna weer helemaal in elkaar getrapt", vertelt Dijkstra in de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1. "Ik was op een gegeven moment zó aan het schreeuwen en het klagen, dat mijn vriendin op een gegeven moment zei: 'Dit kan echt niet, de buren worden nu echt gek.'"

Dijkstra was al doodsbenauwd voor de wedstrijd. Frank Evenblij vond het leuk om daarmee te spelen. "Ik zat te kijken en voelde aan alles: het gaat niet goed. Dan ga ik Erik ook een beetje zuigen. Dan ga ik hem appen: 'Twente gaat het niet redden.' Dan zie ik dat hij online komt en gewoon niet reageert. De telefoon ging gelijk weer uit. Heerlijk."

"Twente speelde eigenlijk weer niet goed", zegt Dijkstra. "Als je heel eerlijk bent, hebben ze sinds 1 januari niet meer heel veel goede wedstrijden gespeeld. Maar ze hebben gewoon een fantastisch elftal. Ik schrok ervan dat AZ vrij snel op 3-0 kwam. Toen zag je bij Twente dat er kansen werden gemist en er een beetje spanning inkwam. Toen maakten ze de 0-1 en kregen ze verdomme gelijk de 1-1 tegen. Ik kon echt wel huilen."

"Maar Twente trok het zelf over de streep en dat vind ik écht knap. Ze kregen een honderd procent penalty en Van Wolfswinkel legde hem er koeltjes in. Dat vond ik echt een geweldig moment", besluit Dijkstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties