Eerste elftal

Dijkstra verbaasd en haalt uit naar houding selectie FC Twente

Dijkstra verbaasd en haalt uit naar houding selectie FC Twente

De spelers van FC Twente lieten zondag merken dat ze nog altijd achter Joshua Brenet staan. Bij de 1-0 tegen Heracles Almelo deden meerdere spelers het gebaar dat Brenet altijd maakte na een doelpunt, na de wedstrijd liet Ricky van Wolfswinkel zich in een interview uit en noemde hij de selectie 'een familie'. Erik Dijkstra keurt deze houding van de selectie ten opzichte van de situatie rondom Brenet af.

"Hij moet een maand de cel in, want hij heeft gereden zonder rijbewijs en heeft vorig jaar ofzo nog zijn vriendin mishandeld", zegt Dijkstra bij de Bureau Sport Podcast van NPO Radio 1. "Twente heeft gezegd: we stoppen met hem. Waar ik zo verbaasd over was, is dat de spelers gisteren ineens allemaal Brenet-gebaren gingen doen. Na afloop werd ineens een sfeer gecreëerd, van: we zijn hier één grote familie met mekaar en er is nu één heel geliefd familielid weg."

"Bij het afscheidsfeest van Wout Brama moest Brenet uit een café worden gezet omdat hij zich verschrikkelijk had misdragen, bij de belangrijke uitwedstrijd tegen Fenerbahce kon Brenet niet mee omdat toen op het vliegveld bleek dat hij nog allemaal openstaande boetes had. Het is gewoon een rare gozer. Ik snap wel dat Van Wolfswinkel dan zegt: 'We zijn hier één grote familie.' Daar krijg ik ook een dikke sik van. Ik hoorde dat Boadu, die een doelpunt maakte, zei: 'Ja, mijn broer, we zijn zo close' en dit en dat. Die kennen mekaar twee maanden!", aldus Dijkstra.

"FC Twente is ook een familie en ik ben supporter van Twente. Die voetballers zijn natuurlijk uiteindelijk ook allemaal passanten. Die staan nu allemaal te zwaaien en te roepen: 'We zijn een familie'. Ja, wij zijn een familie, FC Twente. Jullie voetballers mogen dat shirt aantrekken, over twee jaar zit je weer bij een andere club. Dat sta je daar weer: 'Dit is mijn club'", zegt Dijkstra terwijl hij op zijn borst bij zijn hart slaat. "De club is van ons, van de supporters!", besluit Dijkstra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties