Eerste elftal

Dilemma voor Oosting: De doelpunten van Steijn of het voetballende vermogen van Vlap?

Dilemma voor Oosting: De doelpunten van Steijn of het voetballende vermogen van Vlap?

Sem Steijn is bezig aan een heerlijke voorbereiding. Met maar liefst acht goals in de eerste drie oefenwedstrijden probeert hij trainer Joseph Oosting ervan te overtuigen om voor hem te kiezen in plaats van Michel Vlap. Het is voor de oefenmeester kiezen tussen twee hele verschillende spelers: de één is een echte afmaker, de ander kan beter meevoetballen.

Vorig jaar kreeg Vlap veelal de voorkeur boven Steijn. Toch maakte laatstgenoemde tweemaal zoveel competitietreffers: Steijn kwam in 1.200 competitieminuten tot zes treffers, terwijl Vlap in 2.230 minuten nodig drie goals scoorde.

Toch koos trainer Ron Jans vaak voor Vlap en dat had alles te maken met het voetballende vermogen van de Fries. Vlap is zijn tegenstander vaak te slim af met handigheidjes en staat vaak op goede posities om een aanval op te kunnen bouwen. Steijn heeft daarentegen wat meer moeite met het meevoetballende gedeelte, zo geeft hij zelf ook toe. De 21-jarige Hagenees vindt echter ook dat hij wel stappen heeft gezet op dit vlak.

Aan de andere kant heeft Steijn echt een neusje voor de goal, of zoals clubwatcher Leon ten Voorde het mooi omschrijft in TC Tubantia: "Mede dankzij zijn prima traptechniek verstaat hij de kunst van het afmaken. Het is alsof hij een zendertje bij zich draagt, dat hem constant naar de juiste plek stuurt. Het is het instinct van een roofdier. Steijn is een bezige bij, die altijd onderweg is. Scorende middenvelders: de halve voetbalwereld is er naar op zoek en bij FC Twente loopt er één die nota bene moet knokken voor een basisplaats", schrijft Ten Voorde.

Vlap heeft in het verleden laten zien dat ook hij goals kan maken. In het seizoen 2018-2019 maakte de aanvallende middenvelder er zestien in 34 wedstrijden namens sc Heerenveen, een seizoen later scoorde hij tienmaal in 23 wedstrijden voor RSC Anderlecht. Daarna maakte hij echter nog maar tien goals in 84 competitieduels. Het wordt nu echt tijd voor Vlap dat hij weer goals gaat maken, want Steijn klopt op de deur bij Oosting. Voor wie de 51-jarige oefenmeester uiteindelijk zal gaan, is nog onduidelijk. Wellicht geeft de opstelling van zaterdag tegen FC Schalke 04 meer informatie over op wie de keuze van Oosting uiteindelijk zal vallen.

Poll

Naar wie gaat jouw voorkeur?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties