Eerste elftal

Dilemma: Welke drie spelers vormen het sterkste middenveld na de komst van Carel Eiting?

Dilemma: Welke drie spelers vormen het sterkste middenveld na de komst van Carel Eiting?

Naast Mitchell van Bergen is nu ook de komst van Carel Eiting zo goed als een feit. Beide spelers zijn persoonlijk akkoord met FC Twente, maar zijn nog niet officieel gepresenteerd. Van Bergen komt over van Stade Reims en gaat een contract tekenen voor vier seizoenen tot medio 2027. Voor Eiting ligt er een driejarig contract klaar tot medio 2026. Met de komst van Eiting heeft trainer Joseph Oosting weer wat te kiezen op het middenveld.

Op de positie van aanvallende middenvelder heeft de trainer drie keuzes: Michel Vlap, Sem Steijn en Younes Taha. Laatstgenoemde is van nature een aanvallende middenvelder, maar het is duidelijk dat hij is gehaald voor de toekomst. Iets meer dan een jaar gelden speelde hij nog in het tweede van FC Volendam en het is dan ook niet vreemd dat hij kampt met wat aanpassingsproblemen. Hij zal het voornamelijk moeten doen met invalbeurten en moet zich daarbij in eerste instantie richten op de flanken. Daar is de spoeling met Van Bergen, Rots en Ünüvar vrij dun.

Dan terug naar de twee overgebleven posities op het middenveld. Hiervoor heeft Oosting straks de beschikking over vijf spelers. Michal Sadílek, Mathias Kjolo, Youri Regeer, Carel Eiting en Gijs Besselink. Van deze vijf spelers kan hij er maar twee opstellen. De vraag is dan ook voor welk middenveld de trainer gaat kiezen. Sadílek is inmiddels een zekerheid onder Oosting, want hij wordt gezien als de motor van de ploeg. Maar wat is volgens jou het meest sterke middenveld? Laat het weten via de onderstaande poll.

Poll

Wat is volgens jou het meest sterke middenveld?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties