Eerste elftal

Dilemma: Wie moet Smal vervangen? Dit zijn vijf opties voor Oosting

Dilemma: Wie moet Smal vervangen? Dit zijn vijf opties voor Oosting

FC Twente-trainer Joseph Oosting moet het de komende tijd doen zonder Gijs Smal. De linksback viel in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Hammarby IF geblesseerd uit en greep hierbij naar zijn kuit. Hoewel Smal zelf positief was gestemd, wees onderzoek maandag uit dat de graag opkomende verdediger de komende weken niet inzetbaar is. Hierdoor mist hij minimaal vier wedstrijden.

Volgens de lezing van FC Twente is Smal 'een aantal weken niet beschikbaar'. Dit houdt in dat hij minimaal twee weken niet inzetbaar zal zijn en hij de twee wedstrijden tegen FC Riga mist en ook de eerste twee wedstrijden van het nieuwe eredivisieseizoen tegen Almere City FC en PEC Zwolle. Het is nu aan Oosting om met een goede oplossing te komen, maar welke opties heeft hij?

Mats Rots
Het jongere broertje van Daan Rots is een talentvolle linksback en heeft de gehele voorbereiding meegedraaid bij FC Twente. Hij behoorde tot de wedstrijdselectie tijdens de wedstrijden tegen Hammarby IF, maar kwam niet in actie. Is hij al klaar voor het grote werk?

Joshua Brenet
De verwachting was dat hij deze zomer zou vertrekken bij FC Twente, maar hij is er nog altijd en dus maakt Oosting daar gretig gebruik van. Bij PSV speelde hij vaak als linksback, ook tijdens zijn laatste seizoen waarin hij als linksback kampioen werd en een transfer verdienden naar Hoffenheim, dat toen nog bovenin de Bundesliga meedraaide. Voor Brenet zal het geen probleem zijn om zich aan de passen aan de linkerkant.

Stel Brenet verhuist naar de linkerkant, dan heeft Oosting twee spelers die als rechtsback uit de voeten kunnen: Alfons Sampsted en Youri Regeer. Sampsted is een pure rechtsback en IJslands international. Daarnaast heeft hij al de nodige Europese ervaring opgedaan met zijn oud-werkgever Bodo/Glimt. Regeer is een middenvelder, maar speelde bij Jong Ajax ook een flink aantal wedstrijden als rechtsback. Ook in Ajax 1 viel hij drie keer in als rechtsback. Op het hoogste niveau heeft hij echter nog weinig ervaring, maar liet tijdens zijn invalbeurt in de return tegen Hammarby IF zien over flink wat kwaliteiten te beschikken.

Michal Sadílek
Is van origine een middenvelder, maar speelde bij PSV ook een tijdje als linksback. Heeft destijds echter aangegeven dat deze positie niet zijn voorkeur geniet, maar als de trainer hem hier nodig heeft, dan zal hij er gewoon staan. Het is de vraag of het verstandig is om bij het wegvallen van een linksback, ook te gaan sleutelen aan het middenveld. Regeer zou bijvoorbeeld zijn plek over kunnen nemen op het middenveld of Michel Vlap. In het laatste geval zou Ünüvar de plek in kunnen nemen als linksbuiten.

Poll

Wat is de beste oplossing om het wegvallen van Smal op te vangen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties