Eerste elftal

Discutabele penalty wekt irritatie op: "Daar word je gewoon gek van"

Discutabele penalty wekt irritatie op: "Daar word je gewoon gek van"

In de wedstrijd tegen Feyenoord werd er al in de eerste minuut van de tweede helft een penalty toebedeeld aan de Rotterdammers. Het leek op een valpartij in de zestien van FC Twente, maar Allard Lindhout beoordeelde het als een strafschop. Echter pakte Lars Unnerstall de penalty van Santiago Gimenez, maar de discussie de beslissing terecht was bleef in volle gang.

Michiel Kramer is te gast bij Studio Voetbal en oordeelt over de beslissing van de scheidsrechter. "Hij raakt hem denk ik wel, maar of het nou echt een penalty is dat denk ik niet", vertelt de spits van RKC Waalwijk in het programma. Er gebeurde twee dingen in de zestien van FC Twente, welke van de twee bestraft werd was de vraag. "Ik denk dat het over het tweede moment gaat, van Michal Sadílek."

De oud-Feyenoorder is zelf ook spits van beroep, maar ergert zich enorm aan hoe makkelijk zulke momenten tegenwoordig als penalty worden beoordeeld. "Hij raakt hem wel eventjes aan, maar dat is veel te licht om een penalty te geven en dan wordt er zo snel alweer een penalty gegeven. Daar word je gewoon helemaal gek van."

Pierre van Hooijdonk denkt dat dit komt door de aanwezigheid van de VAR. "Dat is de invloed van de VAR, daar waar contact is dan is dat voor de VAR. Als die het terug gaat kijken dan is dat al voldoende voor overtreding, dus strafschop." De spits van RKC Waalwijk is het hier mee eens. "Ik vind dat de VAR te veel druk legt op de scheidsrechter, dit keer was het zijn beslissing, maar dat kijken ze toch wel weer terug", besluit hij.

Opinie: Vond jij de penalty terecht? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties