Eerste elftal

Dit geldbedrag kan FC Twente ontvangen bij EK-deelname van Sadílek

Dit geldbedrag kan FC Twente ontvangen bij EK-deelname van Sadílek

Op vrijdag 14 juni start het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Bij FC Twente is de enige speler die mogelijk in actie komt de Tsjech Michal Sadílek. De UEFA 'leent' deze spelers als het ware zonder daar daadwerkelijk voor te hoeven betalen. Vandaar dat het een vergoeding biedt aan clubs waarvan spelers worden opgeroepen voor het internationale toernooi.

Naast dat clubs een vergoeding krijgen voor het toernooi zelf, ontvangt het ook een bedrag voor de kwalificatiewedstrijden. Dit is ongeveer 3600 euro per duel, mits de speler op het wedstrijdformulier staat. Dit bedrag verschilt veel met het bedrag van het toernooi zelf. Vanaf het moment dat de selectie bekend is voor het Europees kampioenschap, gaat de teller lopen voor de clubs. Deze stopt de dag na de laatste gespeelde wedstrijd van het desbetreffende land.

De verdeling gaat als volgt: De UEFA verdeelt alle clubs in drie verschillende categorieën. Nederland behoort tot de eerste categorie en eredivisie clubs kunnen daarom rekenen op het maximaal te ontvangen bedrag. Als de UEFA dezelfde bedragen als in 2021 rekent, betekent dit 9400 euro per speler per dag. Dat betekent dat FC Twente een grote som geld ontvangt voor de deelname van de Tsjech.

Als Sadílek met Tsjechië na de groepsfase wordt uitgeschakeld ontvangt FC Twente ongeveer 200.00 euro. Weet hij de achtste finale te behalen levert de Tsjech zo'n 250.000 euro op. De kwartfinale levert in totaal bijna drie ton op en uitschakeling in de halve finale maar liefst 350.000 euro. Mocht de middenvelder in de finale komen kunnen de Tukkers rekenen op een vergoeding van ongeveer 375.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties