Dit is de tegenstander van FC Twente in de play-offs finale

FC Twente verzekerde zichzelf zondagmiddag van een finaleplek in de play-offs. Sparta of FC Utrecht kon de tegenstander worden van de Tukkers. In Utrecht werd het eerder 1-2 voor de Rotterdammers. De Spartanen waren daarom ook in het voordeel, omdat het tweede duel op het Kasteel in Rotterdam werd gespeeld. Het duurde even voordat de tegenstander bekend werd, maar nu is het definitief.

Sparta Rotterdam wordt de tegenstander van FC Twente in de finale. Er wordt op 8 juni eerst afgetrapt in Rotterdam en vervolgens is zondag de thuiswedstrijd in de eigen Grolsch Veste. De winnaar van het duel stroomt in bij de tweede voorronde van de Conference League.

De eerste helft van de wedstrijd verliep stroef en beide ploegen lieten geen goed voetbal zien. In het laatste kwartier werd er wel gescoord: FC Utrecht-speler Viergever scoorde van dichtbij. Dit bracht de totale score weer gelijk (2-2). Na maar liefst tien minuten blessuretijd werd er niet gescoord. Dit betekende een verlenging. Ook in de extra tijd scoorde niemand, dus kwam het aan op penalty's. Van der Hoorn en Brouwers misten de penalty en daarom gaat Sparta door.

In dit eredivisieseizoen werd er in Rotterdam niet gewonnen. Het mondde uit in een gelijkspel: 1-1. Het doelpunt werd destijds gemaakt door Sem Steijn. De wedstrijd betekent een nieuwe confrontatie tussen Sem en vader Maurice Steijn.