Eerste elftal

Dit is hoe FC Twente grootmacht Benfica nog kan ontlopen in de voorrondes Champions League

Dit is hoe FC Twente grootmacht Benfica nog kan ontlopen in de voorrondes Champions League

Aan het begin van komend seizoen speelt FC Twente in de derde voorronde van de Champions League. Zoals het er nu voorstaat, zijn SL Benfica, Rangers FC, SK Slavia Praag/tegenstander Q2 en LOSC Lille de mogelijke tegenstanders van FC Twente. Er is echter een reële kans dat dit nog gaat veranderen, al is daar wel wat onverwachte hulp nodig.

Dat heeft te maken met de uitkomst van de Europa League-finale tussen Bayer 04 Leverkusen en Atalanta Bergamo, die woensdagavond om 21:00 uur gespeeld zal worden in Dublin, Ierland. De finale is van grote invloed op welke clubs wanneer instromen in de (voorrondes van de) Champions League.

Als Bayer Leverkusen wint óf als Atalanta wint en derde of vierde wordt in de Italiaanse Serie A, ontloopt FC Twente de Portugese grootmacht Benfica sowieso. Dan stroomt de club met het hoogste coëfficiënt uit de derde voorronde, in dit geval Benfica, namelijk door naar de competitiefase van de Champions League.

Daarnaast zullen de twee clubs met het hoogste coëfficiënt uit de tweede voorronde doorstromen naar de derde voorronde. Dit zijn Slavia Praag en FC Salzburg. Dan neemt LOSC Lille de plaats van Benfica in als geplaatste club.

Dit scenario zal zich dus afspelen als Bayer Leverkusen, dat dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloor, de Europa League wint. Ook gaat dit gebeuren als Atalanta de finale wint én als derde of vierde eindigt in de Serie A. De Italianen staan momenteel vijfde, maar kunnen bij winst in een inhaalwedstrijd op de derde plaats komen te staan. Als dit scenario zich voordoet, zijn dit de mogelijke tegenstanders van FC Twente in de derde voorronde:

  • Rangers FC (Schotland)
  • Slavia Praag (Tsjechië)
  • FC Salzburg (Oostenrijk)
  • LOSC Lille (Frankrijk)

De finale tussen Bayer Leverkusen en Atalanta begint woensdagavond om 21:00 uur en is live te zien op Veronica en ESPN 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties