Eerste elftal

Dit is waarom bekerwinst Feyenoord zo belangrijk is voor FC Twente

Dit is waarom bekerwinst Feyenoord zo belangrijk is voor FC Twente

FC Twente staat op een meer dan keurige derde plek in de eredivisie. Met nog elf speelronden te gaan heeft de Enschedese club vijf punten voorsprong op de directe rivaal AZ. Ook Ajax leek nog in de race, maar die hebben inmiddels een achterstand van elf punten op de Tukkers. De verwachting is dan ook dat de strijd om plek drie gaat tussen FC Twente en AZ. Hoewel beide clubs al zijn uitgeschakeld in de KNVB-beker, is ook de uitslag van het bekertoernooi enorm belangrijk. Beide clubs spreken het niet uit, maar hopen dat Feyenoord de beker zal pakken. Dit is waarom.

De nummers één en twee van de eredivisie plaatsen zich dit seizoen direct voor de poulefase van de Champions League. Als FC Twente derde wordt, plaatst het zich voor de derde voorronde van de Champions League. Mocht FC Twente worden uitgeschakeld in deze voorrondes, dan stroom de club automatisch door naar de competitiefase van de Europa League. Hierin speelt FC Twente dan minimaal acht wedstrijden. Maar wat als AZ er met plek drie vandoor gaat en FC Twente toch vierde wordt?

De nummer vier van de competitie plaatst zich normaliter voor de voorrondes van de Europa League en de winnaar van de KNVB-beker plaatst zich direct voor de competitiefase van de Europa League. Echter, als de bekerwinnaar in de competitie eerste, tweede of derde wordt, dan schuift het ticket voor de competitiefase van de Europa League door naar de nummer vier in de competitie. Stel FC Twente wordt vierde en Feyenoord wint de KNVB-beker, dan speelt FC Twente geen voorronde van de Europa League, maar plaatst het zich direct voor de competitiefase van de Europa League. De nummer vijf speelt dan voorrondes Europa League en de nummers zes tot en met negen strijden in de Europese play-offs om het laatst Europese ticket dat recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Conference League.

Deelname aan de competitiefase van de Champions League is een droom zijn voor iedere Twente-supporter, maar die kans is helaas niet heel erg groot. De nummer drie van de eredivisie moet twee voorrondes zien te overleven. Lukt het wel, dan slaat FC Twente een financiële megaslag en kan het tientallen miljoenen bijschrijven. Toch zal het bestuur ook meer dan tevreden zijn met directe plaatsing voor de competitiefase van de Europa League. Dit is namelijk een van de grootste ambities van FC Twente dat de afgelopen twee keer uit werd geschakeld in de play-offs. In 2022 door Fiorentina en in 2023 door Fenerbahce. Natuurlijk moet de club uit gaan van eigen kracht en proberen de derde plek binnen te halen. Mocht dit onverhoopt toch niet lukken, dan is de vierde plek en bekerwinst voor Feyenoord het allerbeste alternatief.

Poll

Gaat FC Twente dit seizoen derde worden?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties